Σαφές μήνυμα νίκης της Όλγας Γεροβασίλη έναντι του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ απέστειλε ο Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο Χρήστος Σπίρτζης αρχικά επιτέθηκε στον πρόεδρο του κόμματος σχετικά με τις αναφορές του για υπονομευτές ενώ τον κατηγόρησε ότι με τις επιλογές του οδηγεί το κόμμα σε εσωστρέφεια: «Αν δεν κερδίζαμε μάχες, ο Κασσελάκης δεν θα ήταν ούτε μέλος. Το έκτακτο συνέδριο θέσεων μετετράπη σε συνάντηση εσωστρέφειας. Ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να κατονομάσει τους υπονομευτές οφείλει να απαντήσει αν με τις πράξεις του, δημιούργησε εσωστρέφεια και ο Μητσοτάκης ξεπέρασε τα εσωκομματικά του προβλήματα, αν προσέβαλε όργανα, στελέχη και εργαζόμενους με τη συμπεριφορά του και αν προχώρησε σε αντικαταστατικές αποφάσεις». Παράλληλα δήλωσε ότι το κόμμα μετατρέπεται σε ένα μόρφωμα δίχως πολιτική αναφορά και αυτό πρέπει να αλλάξει.

Ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε ξεκάθαρα ότι στηρίζει την Όλγα Γεροβασίλη ενώ έδειξε βέβαιος ότι θα είναι η επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Η Όλγα δεν πρόκειται να αποχωρήσει από το κόμμα, γιατί θα κερδίσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Σπίρτζης. Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Χρήστος Σπίρτζης είχε δηλώσει ότι θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που επικρατήσει ξανά ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά δεν θα προσχωρήσει σε άλλο κόμμα. Ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν παρών στη συνάντηση που κανονίστηκε η υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη με τις ευλογίες του Αλέξη Τσίπρα.