Σε δανεισμό του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε ο Κασσελάκης από τον προσωπικό του λογαριασμό. Τα ταμειακά διαθέσιμα του κόμματος είναι σε άθλια κατάσταση κι αυτή η κίνηση κρίθηκε- όπως λένε από το προεδρικό περιβάλλον-επιβεβλημένη προκειμένου να συμπληρωθεί η μισθοδοσία και το δώρο Χριστουγέννων στα κομματικά μέσα ενημέρωσης της Κουμουνδούρου.

Για την ιστορία, το «Μανιφέστο» είχε πρώτο γράψει για τα άδεια ταμεία που άφησε πίσω του ο Τσίπρας και η ηγετική του ομάδα, καθώς κι ότι ο Κασσελάκης είχε ζητήσει οικονομικό έλεγχο. Τότε κάποιοι τσιπρικοί δημοσιογράφοι-παπαγάλοι, μαζί με κάτι βλαμμένα συριζοτρόλ προσπάθησαν- ανεπιτυχώς- να αμφισβητήσουν τις πληροφορίες μας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η «Καθημερινή», ο Στέφανος Κασσελάκης δάνεισε στον ΣΥΡΙΖΑ ένα αρκετά μεγάλο ποσό, φέρεται να είναι περίπου 250.000 ευρώ, προκειμένου να πληρωθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες του κόμματος και να μην κλείσει το 2023 με αρνητικό πρόσημο. Η ελληνική νομοθεσία δεν επιτρέπει δωρεά πάνω από 20.000 ευρώ. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πρόσφατα στο Kontra είχε αφήσει να εννοηθεί πως θα αναλάβει πρωτοβουλία, τονίζοντας πως είχε δουλέψει προσωπικά για την καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων.

Στο κόκκινο το «Κόκκινο»

Ο ραδιοφωνικός σταθμός «Στο Κόκκινο» δεν διανύει τις καλύτερες μέρες του, σε ό,τι αφορά στο οικονομικό σκέλος, σε σημείο μάλιστα που η συγκέντρωση των χρημάτων που απαιτούνται για την καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων των εργαζομένων να ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Το μεγάλο στοίχημα για τους οικονομικούς εγκεφάλους του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η «απύθμενη χοάνη», όπως την αποκαλούν κάποιοι, των κομματικών ΜΜΕ. Η πρόταση υπηρεσιακών παραγόντων του κόμματος είναι να υπάρχει ένας κεντρικός διαδικτυακός κομματικός τόπος και η αναστολή της καθημερινής έντυπης έκδοσης της «Αυγής» με παράλληλη ενίσχυση του κυριακάτικου φύλλου της εφημερίδας. Για το ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 FM, η πρόταση είναι να υπάρξει ταχύτατη αναζήτηση επενδυτή, με παράλληλη και δραστική μείωση των ανελαστικών δαπανών του.