Δεν αναμένεται άμεσα συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη. Οι γνωρίζοντες λένε ότι θα πραγματοποιηθεί σε βάθος χρόνου, διαπιστώνοντας πως ο μακαριότατος μίλησε μάλλον υποτιμητικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε τηλεοπτική του συνέντευξη πρόσφατα.

Οταν ρωτήθηκε για τον γάμο Κασσελάκη, ο Ιερώνυμος αναφώνησε: «Ασε τον καημένο κι αυτόν». Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν δίνει την ευλογία της για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίγει κόντρα με τον… Αρχιεπίσκοπο. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προέβη σε δηκτικό σχόλιο για τον Ιερώνυμο, ενώ για να «πικάρει» τον ιεράρχη πάει τα Θεοφάνεια στο Φανάρι. Βέβαια έχουν διαρρεύσει κάποιες πληροφορίες ότι ο Κασσελάκης έχει δεχτεί εισηγήσεις συνεργατών του να επισκεφθεί οικογενειακώς την Αρχιεπισκοπή ξαφνικά, όταν ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι εκεί, όπως κάνει με τις απροειδοποίητες επισκέψεις του τον τελευταίο καιρό. Οι ίδιοι κύκλοι τού έχουν εισηγηθεί να πάει, γιατί η Αρχιεπισκοπή είναι εκκλησιαστικός χώρος και κανείς δεν μπορεί να του το απαγορεύσει. Ακόμα και αν δεν τον δεχτεί ο Αρχιεπίσκοπος, τότε η κίνηση –λένε– θα βαραίνει τον ίδιο.

Πάντως όταν επισκέφθηκε την Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος όχι μόνο δέχτηκε να συναντηθεί με τον Κασσελάκη και τους συνεργάτες του, αλλά απευθύνθηκε σ’ αυτόν με καλά λόγια. Κάτι που αξιοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε βίντεο που ανήρτησε για τη συνάντηση. Ισως αυτό να δίνει και μία εξήγηση για τη νευρικότητα της Αρχιεπισκοπής.