Όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπιζε πολύ σοβαρό οικονομικό πρόβλημα, με κίνδυνο να μην καταφέρει να πληρώσει το δώρο των Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του κόμματος και των ΜΜΕ, καθώς και τον μισθό του Δεκεμβρίου. Ως «από μηχανής Θεός» εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος μέσω μιας εταιρείας του, δάνεισε 250.000 ευρώ στον ΣΥΡΙΖΑ -συγκεκριμένα στις Α.Ε. των ΜΜΕ του, προκειμένου να ξεπεραστεί το νομικό κώλυμα που υπήρχε στο να δανείσει απευθείας τον πολιτικό οργανισμό- και κάπως έτσι, οι εργαζόμενοι του ΣΥΡΙΖΑ κατάφεραν να «πάρουν ανάσα».

Φυσικά, ανάσα παίρνει και ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς με το συγκεκριμένο άτοκο δάνειο που παρείχε στον ΣΥΡΙΖΑ, εξαγοράζει στην πραγματικότητα μέρος του κόμματος. Αφενός, εξασφαλίζει την εξάλειψη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης από τα μέσα του κόμματος, όχι απαραίτητα με το «φόβητρο του μετόχου», αλλά με την ευγνωμοσύνη που θα έχουν οι υπάλληλοι, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης «μπήκε μπροστά» προκειμένου να μην περάσουν «μαύρες γιορτές» οι εργαζόμενοι του κόμματος, ενώ αφετέρου έχει μια επιπλέον δικλίδα ασφαλείας, για την δεδομένη αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του -που ως θέμα, έχει ήδη τεθεί από τον Γιάννη Δραγασάκη-, στην περίπτωση που το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ερχόμενες ευρωεκλογές, είναι χαμηλότερο από την επίδοση των εθνικών εκλογών. Με έναν σμπάρο, πολλά τρυγόνια. Pas mal, Στέφανε.

Τα καβούρια στις τσέπες και τα έμμισθα τρολ

Ενδιαφέρον έχει το ρεπορτάζ για το παρασκήνιο, καθώς όπως προκύπτει, προτού τελικά βάλει ο Στέφανος Κασσελάκης βαθιά το χέρι στην τσέπη, η πρώτη κίνηση που έγινε, ήταν να ζητηθεί από όλους τους βουλευτές, να βάλουν το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να βοηθήσουν τους εργαζόμενους του κόμματός τους. Από το σύνολο των 36 -πλέον- βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρίθηκαν μόλις τρεις: δυο άνδρες και μια γυναίκα. «Αλληλεγγύη για όλους» που έλεγε και το τσιτάτο - το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, είναι και το όνομα της ΜΚΟ, της Θεανώς Φωτίου-, αλλά όχι να βάλουμε και το χέρι στην τσέπη, για τους εργαζόμενους του κόμματος!

Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον έχει το γεγονός, ότι υπήρχαν κομματικά στελέχη, τα οποία πληρώνονταν κανονικά και δεν τα γνώριζε κανείς! Επειδή ουδείς πληρώνει αργομισθίες, ενώ εάν ήταν συγγενείς ή φίλοι των πρωτοκλασάτων στελεχών, θα είχαν ήδη αναγνωριστεί, η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι πρόκειται για τα έμμισθα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν το συνδυάσει κανείς με το γεγονός, ότι τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ υποτονικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εδώ και αρκετές ημέρες, συνεπικουρούμενο από το γεγονός ότι έχουν ακυρωθεί πολλές συνδρομές των τρολ στο Twitter Blue (δηλαδή το μπλε τικ ✔ του επαληθευμένου λογαριασμού), είναι σαφές ότι κάποιος αριθμός -αν όχι το σύνολο- των έμμισθων τρολ, οδεύει προς στην εκπαραθύρωση.