Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην κρύβουν την αγωνία τους για το τι σημαίνει σε πρακτικό αλλά και πολιτικό επίπεδο το δάνειο των 250.000 ευρώ που έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κόμμα για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των γιορτών, αλλά ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν χάνει ευκαιρία να του πλέξει το εγκώμιο, βλέπει σε αυτή την κίνηση μόνο ανιδιοτέλεια και διαφορετικότητα. 

Στην ανάρτηση του Γιώργου Κύρτσου στο Χ, ο Στέφανος Κασσελάκης παρουσιάζεται περίπου ως ο πάμπλουτος, επιτυχημένος συγγενής από την Αμερική που προσφέρει τα δολάρια του για να σώσει τη φτωχή οικογένεια στην Ελλάδα από την οικονομική καταστροφή, χωρίς ο ίδιος να προσδοκά το παραμικρό. 

«Με τις 250.000 που έδωσε, με τη μορφή... δανεικών και αγύριστων, για να κάνουν Χριστούγεννα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Κασσελάκης ανέδειξε τη διαφορετικότητά του από τους πολιτικούς που κυριαρχούν στο σύστημα. Αυτοδημιούργητος, επαγγελματικά επιτυχημένος στις ανταγωνιστικές ΗΠΑ. Πλούσιος με λεφτά που έβγαλε, τόσο νέος, στον ιδιωτικό τομέα. Όχι από την οικογένεια ή τη νομή της εξουσίας. Εκτός κυκλωμάτων και χωρίς μηχανισμούς. Έμπρακτα ανιδιοτελής. Με τέτοιο προφίλ έχει δυνατότητες υπέρβασης που τον ξεχωρίζουν» γράφει ο Γιώργος Κύρτσος στην ανάρτηση-ύμνο για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.