Το μεγάλο δάνειο του Στεφάνου Κασσελάκη στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε σοβαρές αναταράξεις στο κόμμα. Η πράξη του όχι μόνο είναι πρωτοφανής για την ελληνική πολιτική σκηνή αλλά επιπλέον το κόμμα παρουσιάζει φαινόμενα «μπερλουσκονισμού», καθώς ο πρόεδρος ουσιαστικά αγοράζει τον κομματικό μηχανισμό με χρήματα από τις άγνωστες εταιρίες του. Ωστόσο το πραγματικό θέμα συζήτησης είναι ότι οι υπόνοιες για έλλειψη χρημάτων και κακοδιαχείριση στοχεύουν σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα. Σε αυτά συγκαταλέγεται και ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.


Οι διαρροές από το περιβάλλον Κασσελάκη για το δάνειο προς τα κομματικά μέσα, πέρα από του ότι τον παρουσιάσουν ως ήρωα που σώζει προσωρινά (με έντοκο δάνειο) τους εργαζόμενους στα κομματικά μέσα ενημέρωσης, είχαν σαφείς υπαινιγμούς για οικονομικά προβλήματα που βρήκε η νέα ηγεσία στο κόμμα. Προβλήματα που προφανώς ευθύνεται η προηγούμενη ηγεσία του κόμματος, όσο κι αν αποφεύγουν να αναφέρουν το όνομα του Αλέξη Τσίπρα. Αρχικά η Κουμουνδούρου έκανε διαρροές μόνο για τους δύο πρώην γραμματείς του κόμματος, οι οποίοι αποχώρησαν και πλέον είναι μέλη της Νέας Αριστεράς: τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Δημήτρη Τζανακοπουλο. Οι δύο τελευταίοι αντέδρασαν έντονα στις διαρροές της ηγεσίας Κασσελάκη, αναφέροντας σε συνεντεύξεις τους ότι άφησαν τον ΣΥΡΙΖΑ δίχως χρέη και ανειλημμένες υποχρεώσεις και ότι γίνονται στόχος πολιτικών επιθέσεων.


Πράγματι εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι οι διαρροές του επιτελείου Κασσελάκη για κακοδιαχείριση δεν περιλαμβάνουν και άλλα πρόσωπα που πέρασαν από το αξίωμα του γραμματέα του κόμματος, όπως ο Παναγιώτης Ρήγας και η Ράνια Σβίγκου. Αυτό φυσικά συμβαίνει διότι οι δύο τελευταίοι παραμένουν ακόμη στελέχη του κόμματος. Επίσης εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν στοχοποιούνται ούτε τα πρόσωπα που διετέλεσαν διευθυντές στο κομματικό ραδιόφωνο, το οποίο και αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως ο Κώστας Αρβανίτης και ο Θανάσης Καρτερός. Προφανώς οι επιλεκτικές κατηγορίες της Κουμουνδούρου έχουν αποκλειστικά πολιτικά κίνητρα.


Σε κάθε περίπτωση αυτός που μπαίνει στο κάδρο είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Μπορεί η ηγετική ομάδα Κασσελάκη να μην αναφέρει τίποτα για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο του κόμματος, ξορκίζοντας κάθε αρνητική αναφορά στο πρόσωπο του, ωστόσο όλες οι διαρροές για κακοδιαχείριση και οικονομικά προβλήματα αφορούν την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα και τα πρόσωπα που ο ίδιος εμπιστεύτηκε στο κόμμα. Αν πράγματι ο νέος Πρόεδρος βρήκε χρέη, φαινόμενα κακοδιαχείρισης και αδυναμία πληρωμής των εργαζομένων, τότε η ευθύνη βαραίνει τον προκάτοχό του. 


Το σποτ Κασσελάκη 


Ακριβώς επειδή στον ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την περίοδο κύριο θέμα συζήτησης είναι το δάνειο Κασσελάκη, οι υπόνοιες για κακοδιαχείριση από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα και το επικείμενο κλείσιμο κομματικών μέσων, ο νέος Πρόεδρος βρήκε τρόπο να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. Προσφέροντας χάντρες για ιθαγενείς από το Τέξας που βρίσκεται για διακοπές, ανάρτησε ένα σποτ στο «X». Στο πρώτο μισό του βίντεο παρουσιάζει εικόνες από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο δεύτερο μισό προβάλλει τον εαυτό του, αναφέροντας ότι δεν θα προδώσει ποτέ τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και ότι το κόμμα πλέον.. ανεβαίνει. 


Ουσιαστικά μετά τις περίεργες διαρροές για την περίοδο του Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης αναγκάστηκε να κάνει ένα σποτ με το οποίο δείχνει ότι όχι μόνο εκτιμά τον Αλέξη Τσίπρα αλλά είναι και συνεχιστής του έργου του στην ηγεσία. Μάλιστα προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα κατήφειας με τα οικονομικά προβλήματα και τις επικείμενες απολύσεις, δίνοντας μηνύματα αισιοδοξίας στα στελέχη του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση από το νέο έτος έρχονται πολύ δύσκολες αποφάσεις για τα κομματικά μέσα ενημέρωσης που οδηγούν σε λουκέτα και απολύσεις. Κι εκεί ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να αναλάβει εξ’ολοκλήρου τις ευθύνες για αυτές τις αποφάσεις ή θα συνεχίσει τις διαρροές για τις ευθύνες της προηγούμενης ηγεσίας, δηλαδή του Αλέξη Τσίπρα.