Ένα συνέδριο, ευρωεκλογές και η τύχη των κομματικών μέσων ενημέρωσης απασχολούν με το καλημέρα της νέας χρονιάς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μιας νέας χρονιάς που πρώτα απ΄ όλα θα φέρει τον… Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος έφυγε την παραμονή των Χριστουγέννων για τις ΗΠΑ και αναμένεται να γυρίσει μετά τα… Θεοφάνεια.

Θα πει κανείς ότι είναι λογικό. Μετά τα Θεοφάνεια ο παραλίγο… Μεσσίας της Αριστεράς θα εμφανιστεί για να βάλει σε… τάξη την Κουμουνδούρου που μετά τη διάσπαση ασχολείται με το αγαπημένο της σπόρ, την γκρίνια την εσωκομματική. Ο Στέφανος Κασσελάκης θα κάνει εκ νέου εμφάνισε στα ελληνικά δρώμενα. Φόρτισε, όπως οι υποστηρικτές του λένε, τις μπαταρίες του αφού για τρείς περίπου μήνες κουράστηκε λόγω εσωκομματικών εκλογών και εσωκομματικών προστριβών.

Από την άλλη δεν είναι και λίγο να καταφέρεις μέσα σε τρεις μήνες να διαλύσεις ένα κόμμα. Να κάνεις 11 βουλευτές να φύγουν, την ώρα που δεν σου περισσεύουν κιόλας. Όπως δεν είναι και λίγο να κατοχυρώσεις, δημοσκοπικά έστω, την τρίτη θέση και ένα ποσοστό που κινείται στο 12% περίπου με τάσεις προς τα κάτω.

Η πολυήμερη εορταστική εκδρομή του Στέφανου Κασσελάκη δεν έγινε δεκτή με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ίσως και γι αυτό οι εδώ συνεργάτες του επιχείρησαν να δείξουν ότι ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους στα κομματικά μέσα του ΣΥΡΙΖΑ και να διαρρεύσουν το δάνειο των άνω των 200.000 ευρώ για την πληρωμή επιδομάτων και μισθών.

Βέβαια αυτή η διαρροή είχε το αντίθετο αποτέλεσμα με την αρχή μάλιστα να γίνεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ όπου τα στελέχη του ξανάρχισαν την γκρίνια και την κριτική για τον πρόεδρο και την ηγετική του ομάδα. Το γεγονός ότι αυτά γίνονται την ώρα που ουδείς έχει σαφή εικόνα για την τακτική που θα ακολουθηθεί το προσεχές διάστημα και τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές, εντείνουν την εσωκομματική κριτική και τις αρνητικές αντιδράσεις.

Στην Κουμουνδούρου βλέπουν και τις δημοσκοπήσεις και τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα δεδομένους ότι ο… Μεσσίας που ανέμεναν ή είδαν κάποιοι στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη κινείται σε ποσοστά πιο κάτω και από αυτά που καταφέρνει με κόπο να συγκεντρώσει το κόμμα.

Στο πλαίσιο αυτό η καταστροφολογία και ο λαικισμός αποτελούν μια εύκολη λύση για να δηλώνουν παρόντες στο πολιτικό σκηνικό. Απλά αυτή η τακτική δεν αφορά κανέναν πέραν του κύκλου των συνεργατών και των στενών οπαδών. Σίγουρα δεν αφορά την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών-ψηφοφόρων.

Όπως και να έχει πάντως αν μη τι άλλο από… Δευτέρα, μαζί με τις δίαιτες που ακολουθούν τις χρονιάρες μέρες θα έχουν και πάλι πρόεδρο στην Κουμουνδούρου. Και από εκεί και πέρα βλέπουν. Τουλάχιστον να κάνουν και αυτό το πολυπόθητο συνέδριο πριν τους ξαναφύγει. Αυτή τη φορά για… φαντάρος.