Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν προβλήματα… ύπνου. Δεν κοιμούνται ήσυχοι. Ήταν το 2022 όταν ο Αλέξης Τσίπρας εξέφραζε την ανησυχία του για το τι θα παραλάβει ως… πρωθυπουργός και δήλωνε πως δεν κοιμάται ήσυχος. Τώρα οι… πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος με αυτή τη κυβέρνηση». Οι λόγοι ίδιοι, όπως και η ρητορική της καταστροφολογίας… 

«Δεν έχω καμία μα καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει. Αυτό που με απασχολεί, αυτό που με κάνει τα βράδια να μην κοιμάμαι, είναι γι' αυτό που θα παραλάβουμε την επόμενη μέρα» δήλωνε το καλοκαίρι του 2022 ο Αλέξης Τσίπρας ξεδιπλώνοντας την καταστροφολογική ρητορική του . Αυτή που οδήγησε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 17,8%. 

Σήμερα οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη, επιχειρούν να αποδομήσουν με την ίδια λογική και τακτική την μεταρρυθμιστική ατζέντα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναφέροντας πως «Η προσπάθεια ανάδειξης μιας δήθεν μεταρρυθμιστικής ατζέντας από την κυβέρνηση πέφτει στο κενό. Όσο και να προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση σε θέματα όπως η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και η επιστολική ψήφος, η κυβερνητική πραγματικότητα χαρακτηρίζεται από τρεις λέξεις: Ψέματα, παγίδες, κίνδυνοι». 

Και αφού μιλούν για την ακρίβεια και την ασφάλεια, βαζουν τον μανδύα του… πατριώτη και ασχολούνται με τα κρίσιμα θέματα που είτε αγνοούν είτε μεταχειρίζονται με μια απίστευτη μικροκομματική λογική στο πλαίσιο της μετατόπισης σε μια πατριωτική Αριστερά που αναφέρει χωρίς να διευκρινίζει ο Στέφανος Κασσελάκης. 

Καταλήγουν δε ως εξής: «Το μόνο βέβαιο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος με αυτή τη κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι εδώ ως αξιόπιστη προοδευτική και πατριωτική δύναμη ευθύνης για να βάλει φρένο στα σχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη». 

Το ίδιο φρένο που θα έβαζε ο Αλέξης Τσίπρας που έβλεπε να έρχονται οι «μαύρες αγκινάρες». Εκτός και αν ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη ως φρένο εννοεί την παρεμπόδιση εμβληματικών μεταρρυθμίσεων, όπως αυτή που αφορά στην Παιδεία με την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων με την μορφή παραρτημάτων ξένων κορυφαίων ιδρυμάτων. 

Η την παρεμπόδιση της υλοποίησης της επιστολικής ψήφου. Εκτός και αν εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ την παρεμπόδιση των αλλαγών στη Δικαιοσύνη , ειδικά στον Ποινικό Κώδικα. 

Σε κάθε περίπτωση η καταστροφολογία του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή του Στέφανου Κασσελάκη δεν έχει αλλαγές δραματικές. ;Αντιθέτως δείχνει πως κανείς δεν κατάλαβε τι ακριβώς έγινε στις εθνικές εκλογές. Κυρίως όμως δείχνει ότι κανείς δεν καταλαβαίνει τι ζητούν οι πολίτες από τις πολιτικές τους ηγεσίας. Και πως θα μπορούσαν άραγε να το καταλάβουν αυτό στην Κουμουνδούρου τη στιγμή κατά την οποία θεωρούν τους ψηφοφόρους «παραπλανημένους»…