Μια άλλη παράλληλη πραγματικότητα, αλλά σίγουρα όχι αυτή στην οποία ήταν πρωθυπουργός από το 2015 έως το 2019, πρέπει να έχει στο μυαλό του ο Αλέξης Τσίπρας όταν μιλάει για το μεταναστευτικό

Δεν μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά η φράση «εμείς δεν θα αφήναμε ανθρώπους να πνιγούν» που είπε σε συνέντευξη του στο MEGA, σε μια προσπάθεια να ενοχοποιήσει τη Νέα Δημοκρατία για το πολύνεκρο ναυάγιο σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της Πύλου και να διεκδικήσει για τον εαυτό του τον τίτλο του μοναδικού προστάτη των μεταναστών. 

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να έχει ξεχάσει ή να νομίζει ότι όλοι οι υπόλοιποι έχουν ξεχάσει, αλλά η ιστορία έχει ήδη γραφτεί. Εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες χάθηκαν σε ναυάγια στις ελληνικές θάλασσες στα χρόνια της πρωθυπουργίας του. Αν αυτοί προστεθούν στους χιλιάδες που υπέφεραν στα κολαστήρια της Μόριας και της Ειδομένης τότε γίνεται ακόμη πιο εμφανής η δυσαρμονία μεταξύ λόγων και έργων της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα. 

Στη συνέντευξη του στο MEGA, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άφησε να εννοηθεί ότι τα στελέχη του Λιμενικού έχουν εντολή να κλείνουν τα μάτια ακόμη κι αν βλέπουν ανθρώπους να πεθαίνουν μπροστά τους. «Δεν είμαι σίγουρος ότι το Λιμενικό έχει εντολή να σώζει όσους κινδυνεύουν» είπε.

Διαβάστε περισσότερα για