Αν πιστέψουμε τις στοχευμένες και επιλεκτικές διαρροές που κάνουν από τον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου προς φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του μέσα μαζικής ενημέρωσης για τα επόμενα... σχέδια του Αλέξη Τσίπρα, τότε τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι φαίνονται σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος όχι μόνο δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αλλά ετοιμάζεται να τους σύρει σε νέες περιπέτειες... «Σκέφτεται να μπει επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές και ενδεχομένως να ηγηθεί και του ψηφοδελτίου της ευωρομάδας της Αριστεράς», λένε από το περιβάλλον του σημερινού επικεφαλής της Κουμουνδούρου.

«Εγγυητής»

Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, ο Αλέξης Τσίπρας «θα είναι ο εγγυητής της ανασυγκρότησης και της ανανέωσης του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να δώσει το κόμμα με αξιώσεις τη μάχη των ευρωεκλογών το 2024».

Ολα αυτά μπορεί να ακούγονται σουρεαλιστικά και να παραπέμπουν στο δημώδες «καινούριο κοσκινάκι μου και πού να σε κρεμάσω», ωστόσο δείχνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η ομάδα του σίγουρα δεν έχουν πάρει το μήνυμα των πρώτων εκλογών.

Για να δούμε όμως τι θα πράξουν μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου, εφόσον επιβεβαιωθούν οι σημερινές δημοσκοπήσεις που δείχνουν νέο Βατερλώ στις κάλπες, και κυρίως τι θα πράξει ο βασικός υπαίτιος της εκλογικής συντριβής, ο Αλέξης Τσίπρας...