Την ανεύθυνη και δυσφημιστική για την Ελλάδα στάση του ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει και ο τρόπος που αντιμετώπισε το πρσφατο τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, καθώς αφήνει στο απυρόβλητο τα άθλια δίκτυα των διακινητών ενώ την ίδια ώρα στοχοποιεί ως υπεύθυνο το Λιμενικό Σώμα.

Επιβεβαιώνοντας ότι δεν αντιλήφθηκε τίποτα από το μήνυμα της προηγούμενης κάλπης, επιμένοντας παράλληλα να εμφανίζεται ως ο μοναδικός υπέρμαχος του ανθρωπισμού -παρότι βαρύνεται με το κολαστήριο της Μόριας αλλά και την πολιτική ανοιχτών συνόρων που είχε σαν αποτέλεσμα πολλοί μετανάστες να χάσουν τη ζωή τους στα νερά του Αιγαίου- ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί το ίδιο «βιολί», κατηγορώντας τη Νέα Δημοκρατία ότι πνίγει τον κόσμο. Προσπερνά ότι επί ημερών της Νέας Δημοκρατίας το Λιμενικό έσωσε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και ότι αυτοί που ευθύνονται είναι τα άθλια δίκτυα των διακινητών, οι οποίοι για σημαντικό οικονομικό αντάλλαγμα εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και τελικά οδηγούν αθώους ανθρώπους σε έναν τραγικό θάνατο.

Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως η ένδεια προγραμματικού θετικού λόγου -όπως επεσήμανε χθες και ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άκης Σκέρτσος- τον εξωθούν στο να στοχοποιεί την χώρα για κάθε διεθνή κρίση, για κάθε διεθνές πρόβλημα. Τα δε όρια της πολιτικής του αντίληψης για τα παγκόσμια προβλήματα είναι τόσο στενά και παρωχημένα, που για κάθε συμφορά που συμβαίνει στον κόσμο υπαίτιος, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Έτσι, μετά την «πανδημία Μητσοτάκη», τον «πόλεμο Μητσοτάκη», την «ακρίβεια Μητσοτάκη» ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχει και «ναυάγιο Μητσοτάκη». Αποδίδοντας, με μισόλογα, στην υπηρεσιακή κυβέρνηση και το Λιμενικό Σώμα, και ευθέως στην Νέα Δημοκρατία και τον πρόεδρο της, ακόμη και το τραγικό ναυτικό δυστύχημα, που συνέβη σε διεθνή ύδατα από ασυνείδητους εγκληματίες λαθροδιακινητές, χωρίς καμία εμπλοκή των ελληνικών Αρχών. Στην ίδια ρότα, την Ελλάδα και το Λιμενικό στοχοποιεί και η Τουρκία με δηλώσεις του εκπροσώπου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Τσελίκ, λέγοντας ότι «η Ελληνική Ακτοφυλακή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών».