Υποκριτές και ανεύθυνους χαρακτηρίζει Τσίπρα και Μουζάλα η Νέα Δημοκρατία μετά από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έκανε την ιστορική αυθαιρεσία να συγκρίνει το φράκτη του Έβρου με εκείνον του Βερολίνου. Δίχως δεύτερη σκέψη μάλιστα δήλωσε ότι θα χαρεί όταν θα πέσει! 

«Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα Γ. Μουζάλας συνεχίζει να διασύρει τη χώρα με αφορμή το τραγικό ναυάγιο και να υπεραμύνεται της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο 2015-2019 δηλώνοντας σήμερα πως «όταν πέσει ο φράχτης του Έβρου, θα χαρεί σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου». Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσίπρας επαίρεται για την πολιτική του στο μεταναστευτικό και μιλάει στο όνομα του ανθρωπισμού, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε άθλιες συνθήκες στα κολαστήρια της Μόριας και της Ειδομένης και πολύ περισσότερους να πνίγονται στη θάλασσα, έρμαια των εγκληματικών κυκλωμάτων των εμπόρων της ανθρώπινης απελπισίας. Τόσο υποκριτές, τόσο ανεύθυνοι» σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Την ίδια ώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ τηρείται σιγή ιχθύος μολονότι ο πρώην υπουργός πήγε κόντρα και στην πολιτική θέση του κόμματος υπέρ του φράκτη όπως έχει διατυπωθεί από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα πολλάκις το τελευταίο διάστημα. Και όλα αυτά έξι μέρες πριν από την αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου, θυμίζοντας και τα μοιραία λάθη Κατρούγκαλου και Φωτίου που κόστισαν ακριβά στην Κουμουνδούρου. 

Η δήλωση Μουζάλα

Σαν να μην έχουν διδαχθεί κανένα μάθημα από τη θητεία τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο επιμένουν στη ρητορική κατά του φράκτη του Έβρου αλλά τώρα ζητούν να γκρεμιστεί σαν το τείχος του Βερολίνου.

Σκυτάλη αυτή την φορά στην επιχειρηματολόγια εναντίον του έργου που προστατεύει τη χώρα από τις άναρχες μεταναστευτικές ροές και τα σχέδια της Αγκυρας για υβριδικές απειλές, πήρε ο πρώην υπουργός μετανάστευσης επί ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας

«Ο φράκτης είναι εργαλείο, σημασία έχει πως τον χρησιμοποιείς. Εγω δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράκτες. Όταν πέσει θα έπαιρνα χαρά σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο σταθμό status fm. 

Υποστήριξε ότι:  «Έαν δεν υπάρχουν νόμιμοι οδοί, τότε οι φράκτες θα καθυστερούν λίγο (σ.σ. τις μεναστευτικές ροές), και θα λειτουργούν όπως τα μπλοκαρισμένα ρέμματα και τα ποτάμια στις πόλεις που όταν μπλοκάρουν υπερχειλίζουν και φωνάζουμε».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα της Ευρώπης το ναυάγιο στην Πύλο "με συναυτουργό τη ΝΔ", ισχυριζόμενος πως η πολιτική της αποτροπής που ακολουθεί, δηλαδή να μην έρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα τους οδηγεί στο να αναζητούν μη νόμιμες διόδους.