Σαν να μην έχουν διδαχθεί κανένα μάθημα από τη θητεία τους στη διαχείριση του μεταναστευτικού εμφανίζονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο επιμένουν στη ρητορική κατά του φράκτη του Έβρου αλλά τώρα ζητούν να γκρεμιστεί σαν το τείχος του Βερολίνου.

Σκυτάλη αυτή την φορά στην επιχειρηματολόγια εναντίον του έργου που προστατεύει τη χώρα από τις άναρχες μεταναστευτικές ροές και τα σχέδια της Αγκυρας για υβριδικές απειλές, πήρε ο πρώην υπουργός μετανάστευσης επί ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας

«Ο φράκτης είναι εργαλείο, σημασία έχει πως τον χρησιμοποιείς. Εγω δεν θα ήθελα να υπάρχουν φράκτες. Όταν πέσει θα έπαιρνα χαρά σαν να έπεφτε το τείχος του Βερολίνου», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο σταθμό status fm. 

Υποστήριξε ότι:  «Έαν δεν υπάρχουν νόμιμοι οδοί, τότε οι φράκτες θα καθυστερούν λίγο (σ.σ. τις μεναστευτικές ροές), και θα λειτουργούν όπως τα μπλοκαρισμένα ρέμματα και τα ποτάμια στις πόλεις που όταν μπλοκάρουν υπερχειλίζουν και φωνάζουμε».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μουζάλας χαρακτήρισε πολιτικό έγκλημα της Ευρώπης το ναυάγιο στην Πύλο "με συναυτουργό τη ΝΔ", ισχυριζόμενος πως η πολιτική της αποτροπής που ακολουθεί, δηλαδή να μην έρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα τους οδηγεί στο να αναζητούν μη νόμιμες διόδους.