Με το γνωστό χυδαίο ύφος του, ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στη Μαρία Συρεγγέλα λέγοντας «άντε να κάνεις καμιά δουλειά», σε τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχαν στο Attica TV, με αφορμή τους ισχυρισμούς του -οι οποίοι διαψεύστηκαν από τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη- ότι υπήρξε απόφαση για διακοπή συνταγογράφησης και πρόσβασης των ανασφάλιστων σε δημόσιες δομές υγείας.

Όταν η Μαρία Συρεγγέλα κάλεσε τον Παύλο Πολάκη πολλές φορές να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς αυτούς, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας κατέφυγε σε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. «Η κυρία Συρεγγελά να πάει να κάνει καμία δουλειά», «βούλωστο» ήταν η... επιχειρηματολογία του Παύλου Πολάκη.

«Να σας πω κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Όταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της ΝΔ, με τον Παύλο Πολάκη να ανταπαντά: «Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Άντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!»

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Πολάκης παρενέβη τηλεφωνικά στην εκπομπή «Γεγονότα 2.0» του AtticaTv, θέλοντας να απαντήσει στον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, και την παρέμβασή του για τις καταγγελίες περί «τέλους» στην πρόσβαση των ανασφάλιστων στο ΕΣΥ. «Θέλω να απαντήσω στον κ. Αδιευκρίνιστο, τον Γεωργιάδη, που αντί για να χωθεί σε καμία τρύπα, όπως θα έπρεπε, τόλμησε να βγει και να πει αυτά που είπε. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να γράψει φάρμακα σε ανασφάλιστους. Τον προκαλώ να πάει αυτός και να γράψει φάρμακα, αν έχει τσίπα. Δεν έπεσε κανένα σύστημα. Συνειδητό είναι και επειδή υπάρχει τσουνάμι αντιδράσεων προσπαθεί σαν λερωμένος ποντικός να το μαζέψει», είπε ο Παύλος Πολάκης.

Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Τα πεπεραγμένα Πολάκη σχολίασε με ανάρτησή του ο υπουργός Υγείας.

Σε έτερη ανάρτησή του σημείωσε την αλήθεια σε σχέση με τη συνταγογράφηση:

«Είναι εντυπωσιακό ότι ο άνθρωπος αυτός έχει χρηματίσει Δήμαρχος και Υπουργός. Ποια απόφαση αλλάξαμε «κύριε» @pavpol2222 βάσει της οποίας κόψαμε την συνταγογράφηση στους Ανασφαλίστους στις Δημόσιες Δομές; Πείτε μας το ΦΕΚ. Ένα τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ που διορθώθηκε σε δύο περιπτώσεις σήμερα έγινε αφορμή για αυτή την άθλια ανάρτηση! Ντροπή σου παίζεις με τον πόνο των ανθρώπων. Να μην ανησυχούν οι Ανασφάλιστοι έχουν κανονικά πρόσβαση στις Δημόσιες Δομές όπως την έλαβαν από την πρώτη μου θητεία το 2014!», σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης.