Ούτε η μισή συγγνώμη του Στέφανου Κασσελάκη στη Μαρία Συρεγγέλα ούτε οι αναφορές για καταδίκη των σεξιστικών επιθέσεων αλλάζουν την πραγματικότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η στήριξη στον Παύλο Πολάκη είναι ξεκάθαρη και αυτό διότι οι λεκτικές αναφορές δεν προκαλούν ούτε ζέστη ούτε κρύο στον «αψύ Κρητικό» που με τη χυδαία επίθεσή του θύμισε κάτι βαρύμαγκες οδηγούς που φωνάζουν στις γυναίκες να πάνε σπίτι τους να πλύνουν κάνα… πιάτο.

Το τραγικό στην υπόθεση είναι πως οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ σιώπησαν. Όπως σιώπησε επί της ουσίας και ο Στέφανος Κασσελάκης, που δεν τόλμησε να διαγράψει τον –εκ νέου– στενό του συνεργάτη επιβεβαιώνοντας πως ο Παύλος Πολάκης έχει ένα είδος ακαταδίωκτου στην Κουμουνδούρου. Και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας άλλωστε δεν τόλμησαν –σύμφωνα με πληροφορίες– να θέσουν θέμα διαγραφής του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται χέρι χέρι με τον Παύλο Πολάκη. Κατ' επέκταση με τον πολακισμό που, όπως τόνισε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ «θα βρει θέση στο νέο λεξικό του κ. Μπαμπινιώτη».

Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης δήλωσε πως δεν παίρνει λέξη πίσω. Ούτε το «βουλώστε το», ούτε το «πήγαινε να κάνεις καμιά δουλειά», ούτε το «σιωπή, τώρα μιλάω εγώ». Ούτε τις σεξιστικές επιθέσεις δηλαδή, ούτε τους τραμπουκισμούς στους οποίους έχει συνηθίσει να προβαίνει απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ο προκάτοχός του Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σιωπά. Μισές συγγνώμες με «ναι μεν αλλά» δεν χωρούν. Όπως δεν καλύπτουν και φραστικές καταδίκες χωρίς αντίκρισμα. Όλα τα υπόλοιπα είναι αυτό που λένε «να είχαμε να λέγαμε»...

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας αποκαλυπτική, αφού αναφέρει τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία καταδικάζει κάθε προσβλητική συμπεριφορά. Τα στελέχη του έχουν αποδείξει επί μακρόν ότι ξέρουν να σέβονται τους πολιτικούς τους αντιπάλους και επιθυμούν να συμβάλλουν στην ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Αυτό υπογράμμισε και το σημερινό τηλεφώνημα του Στ. Κασσελάκη στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε τη διαφορά στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών μεταξύ των πολιτικών κομμάτων – η περίπτωση του Δημ. Κυριαζίδη και της σιγής ιχθύος από τον Κυρ. Μητσοτάκη είναι απολύτως ενδεικτική.

Αναμένουμε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης να πάρει τηλέφωνο τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και να ζητήσει συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, αλλά και τη Θεοδώρα Τζάκρη για να ζητήσει συγγνώμη για την συμπεριφορά του Κώστα Κυρανάκη και τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς που είχε χρησιμοποιήσει εναντίον της»