Tο 2023 ο Παύλος Πολάκης είχε φτάσει ένα βήμα πριν από τη διαγραφή του, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας είχε αποδείξει ότι δεν θα μπορούσε να... απαρνηθεί το «alter ego» του. Λίγο καιρό αργότερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας έδειξε ξανά τον πραγματικό εαυτό του και ο Στέφανος Κασσελάκηςπάλι τον έβγαλε λάδι! Ναι μεν συνομίλησε με τους στενούς συνεργάτες του (Νίκο Παπά και Μανώλη Καπνισάκη) ρωτώντας αν τον... παίρνει να διαγράψει τον βουλευτή Χανίων, για να εισπράξει αρνητική απάντηση, ναι μεν τηλεφώνησε στη Μαρία Συρεγγέλα για να της ζητήσει συγγνώμη, ωστόσο στην πραγματικότητα «κάλυψε» πλήρως τον Παύλο Πολάκη!

Είναι απολύτως χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπήκε καν στον κόπο να παραπέμψει τον αψύ Κρητικό στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτιζόμενος ουσιαστικά πλήρως με τις αήθεις εκφράσεις που χρησιμοποίησε εναντίον της γραμματέως της Νέας Δημοκρατίας. Με άλλα λόγια, αποδείχτηκε ότι ο άνθρωπος που έγινε ο μεσάζων για να έρθει ο Στέφανος Κασσελάκης από τις ΗΠΑ στον ΣΥΡΙΖΑ «κρατάει» τον πρόεδρο του κόμματος, όπως συνέβαινε και στην περίπτωση Τσίπρα!

Πολλοί, μάλιστα, θεωρούν ότι αποδείχτηκε πως πλέον Κασσελάκης-Πολάκης αποτελούν πολιτικά το ίδιο πρόσωπο. Δεν εξηγείται, άλλωστε, διαφορετικά ότι μετά απ’ όσα έγιναν χθες και την ομόθυμη καταδίκη του Παύλου Πολάκη από το πολιτικό σύστημα, παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει να δηλώνει «ότι δεν παίρνω πίσω ούτε λέξη»...

Το περιστατικό

Ολα ξεκίνησαν από μια τηλεφωνική παρέμβαση του πρώην υπουργού στο κανάλι Attica TV. Με το γνωστό ύφος του άρχισε τις καταγγελίες ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξαιρέσει από τη συνταγογράφηση σε δημόσιες δομές όσους πολίτες είναι ανασφάλιστοι. «Θέλω να απαντήσω στον κ. αδιευκρίνιστο, τον Γεωργιάδη, που αντί για να χωθεί σε καμία τρύπα, όπως θα έπρεπε, τόλμησε να βγει και να πει αυτά που είπε. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να γράψει φάρμακα σε ανασφάλιστους. Τον προκαλώ να πάει αυτός και να γράψει φάρμακα, αν έχει τσίπα. Δεν έπεσε κανένα σύστημα. Συνειδητό είναι και επειδή υπάρχει τσουνάμι αντιδράσεων προσπαθεί σαν λερωμένος ποντικός να το μαζέψει».

Απαντώντας, σε ήρεμο ύφος, η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τον Παύλο Πολάκη να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο της κυβέρνησης που αναφέρεται στη συνταγογράφηση των ανασφάλιστων. Τότε, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τής ζήτησε να μη μιλάει πάνω του και σημείωσε ότι η απόφαση αυτή είχε ληφθεί προ εξαμήνου με νόμο και τώρα απλά έκαναν διασταλτική ερμηνεία χωρίς να χρειάζεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ ή να υπάρχει εγκύκλιος.

«Η κυρία Συρεγγέλα να πάει να κάνει καμιά δουλειά, γιατί δεν ξέρει, με ρωτάει ποιο ΦΕΚ, να δει αυτά που ψηφίσανε... Να κάνετε αυτό που πρέπει και να το βουλώσετε, να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Κομμένες οι μπούρδες», είπε σε έντονο ύφος ο Παύλος Πολάκης, προκαλώντας την αντίδραση της Μαρίας Συρεγγέλα. «Τι είναι αυτά; Να μιλάτε με στοιχεία, κύριε Πολάκη... Είστε ψεύτης μεγάλος. Να σας πω, κύριε Πολάκη, δεν σας φοβόμαστε, ούτε όταν μιλάτε, ούτε όταν μας απειλείτε! Οταν θα μιλάτε, θα μιλάτε με στοιχεία», του απάντησε η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, με τον Παύλο Πολάκη να ανταπαντά με έντονο ύψος: «Να κόψετε αυτόν τον ακροδεξιό κατήφορο και να το βουλώσετε επιτέλους! Αντε μπράβο! Να κάνετε αυτό που πρέπει και σιωπή! Γιατί πολύ αέρα έχετε πάρει!»

«Να τον διαγράψει»

Οπως ήταν λογικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον βουλευτή Χανίων. «Ο κύριος Πολάκης είπε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς κατά μιας πολιτικής αντιπάλου, μιας γυναίκας, ενός ανθρώπου που τυχαίνει να είναι σε ένα άλλο κόμμα. Πρόκειται για χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε ακραία κόμματα και επειδή είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πολύ ευαίσθητος σε διαγραφές υπουργών, ζητάμε από τον κύριο Κασσελάκη να πάρει θέση και να διαγράψει τον Πολάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αντί να προχωρήσει στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη, τηλεφώνησε στη Μαρία Συρεγγέλα για να της ζητήσει δήθεν συγγνώμη, τη στιγμή, μάλιστα, που ο βουλευτής Χανίων έγραφε στα social media ότι δεν παίρνει ούτε λέξη πίσω. «Αφήστε κατά μέρος τις μπούρδες περί "σεξιστικής επίθεσης Πολάκη στη Συρεγγέλα" και ζητήστε ταπεινά συγγνώμη του τύπου "Συγγνώμη, έσφαλα, δεν θα επαναληφθεί" για την προσπάθεια που κάνατε χθες να πετάξετε εκτός συστήματος συνταγογράφησης τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας! Αντε μπράβο. Λέξη δεν παίρνω πίσω από αυτά που είπα χθες σε μια βουλευτή που –δεν ήξερε καν το αντικείμενο που κουβεντιάζαμε λες και η ΗΔΙΚΑ λειτουργεί με ΦΕΚ και όχι με εντολές από υπουργείο και ΕΟΠΥΥ– μιλούσε διαρκώς πάνω μου ενώ ήμουν σε τηλεφωνική γραμμή για να μην ακούγεται το ξεφτίλισμα της πολιτικής της ΝΔ με τους ανασφάλιστους! Ούτε λέξη πίσω, θα σας πληρώνουμε με το αντίτιμο που αξίζει η ανάλγητη πολιτική σας», ήταν η αδιανόητη ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.