Την πλήρη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στον Παύλο Πολάκη εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Χρήστο Κούτρα και Γιάννη Ντσούνο. Κληθείσα να σχολιάσει το παράδοξο της συγγνώμης του Στέφανου Κασσελάκη προς την Μαρία Συρεγγέλα, εκ μέρους του Παύλου Πολάκη, τη στιγμή που ο Παύλος Πολάκης δεν πήρε λέξη πίσω και που η συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας καταψήφισε καταδικαστική πρόταση για τη συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη, η κυρία Κεχαγιά προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός, λέγοντας ότι «η πολιτική γραμματεία δε συνεδρίασε με αντικείμενο τα λεκτικά ατοπήματα του κυρίου Πολάκη». Η χυδαία και σεξιστική επίθεση του Παύλου Πολάκη στην κυρία Συρεγγέλα, την οποία δεν πήρε πίσω, για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα απλό «λεκτικό ατόπημα». Βέβαια, για να μπορέσει να χαρακτηριστεί το συγκεκριμένο περιστατικό ως «λεκτικό ατόπημα», αυτό προϋποθέτει ότι ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης το πήρε πίσω την ίδια στιγμή, έστω την ίδια ημέρα. Τουναντίον, ο Παύλος Πολάκης επιμένει. Κι όσο στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να το υποβαθμίσουν, απλώς ταυτίζονται με την χυδαιότητα του «αψύ» Παυλή. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου, ότι ενώ η πολιτική γραμματεία μπορεί να είχε άλλη ατζέντα, εντούτοις ζητήθηκε από στελέχη να υπάρξει η σχετική καταδίκη, η κυρία Κεχαγιά είπε ότι «υπήρξε καταδίκη», εννοώντας το δελτίο τύπου, στο οποίο όχι μόνο δεν αναφερόταν ονομαστικά ο Παύλος Πολάκης, αλλά του παρείχε και κάλυψη! Καταδίκη δια της καλύψεως, πρώτη φορά βλέπουμε!

Ενδιαφέρον όμως έχει η σφοδρή ενόχληση της κυρίας Κεχαγιά, αναφορικά με το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για αποπομπή του Παύλου Πολάκη, καθώς όπως είπε η κυρία Κεχαγιά « αν διαγραφόταν ο κύριος Πολάκης, αυτό είναι ένα θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του. Δεν θα το επιβάλλει η Νέα Δημοκρατία. Νομίζω ότι αυτό είναι σαφές». Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «όταν ζητάτε εσείς παραιτήσεις από τη Νέα Δημοκρατία και αποπομπές, έχετε δικαίωμα να μπαίνετε στα εσωτερικά ενός κόμματος;», η κυρία Κεχαγιά απάντησε ότι «δεν μπήκαμε στα εσωτερικά - ζητήσαμε την αποπομπή του κυρίου Αυγενάκη», δίχως να έχει καταλάβει την υποκρισία του κόμματος που εκπροσωπεί. Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι ο κύριος Αυγενάκης πράγματι απεπέμφθη -και άρα, είναι λογικό να ζητά η Νέα Δημοκρατία απ' την πλευρά της την αποπομπή Πολάκη-, η κυρία Κεχαγιά είπε ότι «οι όποιες αποφάσεις του προέδρου για οποιοδήποτε πρόσωπο, ή οποιαδήποτε επιλογή, ή οποιαδήποτε κατάσταση, είναι αποφάσεις δικές του και δεν θα υπαγορευθούν από ένα άλλο κόμμα»! Δυο μέτρα και δυο σταθμά. Διότι έτσι τους βολεύει! Μόνο που αυτό δεν λέγεται πολιτική, αυτό λέγεται συζήτηση καφενείου, συνοδευόμενη με τάβλι, τσίπουρο και παστουρμά.

Η δήλωση της Βούλας Κεχαγιά

Χρήστος Κούτρας: «Έχουμε την επίθεση του κυρίου Πολάκη, στην κυρία Συρεγγέλα. Το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -και καλά έκανε και μπράβο του- πήρε τηλέφωνο την κυρία Συρεγγέλα και ζήτησε συγγνώμη εκ μέρους του κυρίου Πολάκη. Ταυτοχρόνως όμως, έχουμε και τη γραμματεία -κάνατε μια συνεδρίαση χθες-, η οποία αποτέλεσμα μηδέν. Δηλαδή, η συγγνώμη του κυρίου Κασσελάκη εκ μέρους του κυρίου Πολάκη, ο οποίος κύριος Πολάκης επανήλθε και είπε "δεν αλλάζω τίποτα απ' ό,τι είπα, είναι ακριβώς αυτό που είπα", είναι κενό γράμμα;»

Βούλα Κεχαγιά: «Η πολιτική γραμματεία δε συνεδρίασε με αντικείμενο τα λεκτικά ατοπήματα του κυρίου Πολάκη».

Χρήστος Κούτρας: «Ναι, αλλά ζητήθηκε από στελέχη να υπάρξει καταδίκη».

Βούλα Κεχαγιά: «Μισό λεπτό. Και υπήρξε καταδίκη -»

Χρήστος Κούτρας: «Ούτε αναφορά δεν κάνατε».

Βούλα Κεχαγιά: «Υπήρξε αναφορά. Υπήρξε δελτίο τύπου κύριε Κούτρα».

Χρήστος Κούτρας: «Ονομαστική αναφορά στον κύριο Πολάκη;»

Βούλα Κεχαγιά: «Αν θέλετε λοιπόν να διερμηνεύσω εγώ το δελτίο τύπου από το γραφείο Τύπου, σας λέω ότι είναι αναφορά στη λεκτική επίθεση του κυρίου Πολάκη, προς την κυρία Συρεγγέλα».

Χρήστος Κούτρας: «Την καταδικάζει επισήμως η Κουμουνδούρου;»

Βούλα Κεχαγιά: «Μα είναι σαφές αυτό. Όταν ο ίδιος ο πρόεδρος παίρνει την κυρία Συρεγγέλα και της καταθέτει την ειλικρινή του συγγνώμη για το συγκεκριμένο συμβάν, αυτό τι άλλο είναι;»

Γιάννης Ντσούνος: «Από τη Νέα Δημοκρατία λένε ότι είναι υποκριτικό και λένε ότι θα έπρεπε να διαγράψει τον κύριο Πολάκη. Και σας ρωτώ ευθέως: θα έπρεπε να είχε διαγραφεί ο κύριος Πολάκης;»

Βούλα Κεχαγιά: «Το αν διαγραφεί - αν διαγραφόταν ο κύριος Πολάκης, αυτό είναι ένα θέμα του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του. Δεν θα το επιβάλλει η Νέα Δημοκρατία. Νομίζω ότι αυτό είναι σαφές».

Χρήστος Κούτρας: «Όταν ζητάτε εσείς παραιτήσεις από τη Νέα Δημοκρατία και αποπομπές, έχετε δικαίωμα να μπαίνετε στα εσωτερικά ενός κόμματος;»

Βούλα Κεχαγιά: «Δεν μπήκαμε στα εσωτερικά - ζητήσαμε την αποπομπή του κυρίου Αυγενάκη».

Χρήστος Κούτρας: «Και απεπέμφθη ο κύριος Αυγενάκης. Και η Νέα Δημοκρατία, ζητάει την αποπομπή του κυρίου Πολάκη».

Βούλα Κεχαγιά: «Συμψηφίζετε τον τραμπουκισμό του κυρίου Αυγενάκη; (...) εγώ σας λέω ότι οι όποιες αποφάσεις του προέδρου για οποιοδήποτε πρόσωπο, ή οποιαδήποτε επιλογή, ή οποιαδήποτε κατάσταση, είναι αποφάσεις δικές του και δεν θα υπαγορευθούν από ένα άλλο κόμμα».