Ανέτοιμος παρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για ακόμα μία φορά, καθώς αποκαλύπτεται πως είναι χωρίς σοβαρές προτάσεις εν όψει ΔΕΘ, τις οποίες τρέχει να τις καταρτίσει τελευταία στιγμή με τη σύγκλιση ομάδων εργασίας. 

Ειδικότερα, το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη με αντικείμενο τον προγραμματισμό του επόμενου διαστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος θα συνεδριάσει την Πέμπτη 25 Ιουλίου,  προκειμένου να προλάβει την ΔΕΘ 2024.

Με 5 ομάδες εργασίας

Επιπλέον, το προεδρείο επιβεβαίωσε τη συγκρότηση ομάδων εργασίας εν όψει της ΔΕΘ θέμα που είχε συζητηθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. Οι ομάδες αυτές θα εργαστούν πάνω σε πέντε τομεις: Ιδιωτικό χρέος και τράπεζες, στεγαστική κρίση, μικρομεσαιους, υγεία και εργασία, σύμφωνα με το ProtoThema.gr.

Στη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε να δρομολογηθεί η επεξεργασία νομοθετικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το ιδιωτικό χρέος, την στέγη και τα ζητήματα ψυχικής υγείας.

Ακόμη, τονίστηκε ότι εάν η ΝΔ απορρίψει τις τροπολογιες που επανακατεθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδων διυλιστηριων σε ποσοστό 90% και για την πάταξη της κερδοσκοπίας στην αγορα ενέργειας -τις έχει υποβάλει ήδη από τον Μάιο- ή δεν τις «αντιγράψει» τότε αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει την απόλυτη ευθύνη για την ακρίβεια.