Γνωρίζαμε ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μια αγάπη στις απεριόριστες υποσχέσεις ως αντιπολίτευση, τις οποίες φυσικά δεν μπορούν να τηρήσουν ως κυβέρνηση. Ωστόσο η Χαρά Καφαντάρη κυριολεκτικά το πήγε σε άλλη πίστα, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε χωρίς κανέναν ενδοιασμό ότι εφόσον το θέλουν, το κόμμα της μπορεί να βρει μέχρι και λεφτόδεντρα!

Συγκεκριμένα η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στο Bluesky όπου ξεκίνησε να αραδιάζει μια σειρά από υποσχέσεις του κόμματος, οι οποίες κοστίζουν αρκετά δις ευρώ. Κάπου εκεί την ρώτησαν πως ακριβώς θα βρει τα χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ για όλα αυτά και τότε άρχισε ένα παραλήρημα, αναφέροντας ότι... λεφτόδεντρα υπάρχουν. Σύμφωνα με την ίδια, αφού έχουμε βγει από τα μνημόνια και έχουμε ρυθμισμένο χρέος, έχουμε και απεριόριστα χρήματα να ξοδεύουμε για τα πάντα. Ανέφερε χαρακτηριστικά σε μια οικονομική ανάλυση που θα διδάσκεται στα Πανεπιστήμια: «Επειδή τώρα είμαστε σε μια άλλη φάση. Έτσι; άνεσης. Δημοσιονομικής άνεσης. Δεν είμαστε σε μνημόνια. Ρυθμισμένο χρέος έχουμε. (...) επειδή ακούστηκε πριν που θα βρείτε τα λεφτά και λοιπά, όταν υπάρχει πολιτική βούληση, υπάρχουν και τα λεφτόδεντρα!»

Μάλιστα για να δικαιολογήσει τον παραλογισμό της με τα λεφτόδεντρα, ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρει τα λεφτά, όπως βρήκε τα λεφτά η κυβέρνηση να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο. Βέβαια η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε ότι αυτά τα λεφτά προέρχονται από έκτακτη φορολόγηση και τελούν υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτός αν εννοεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μας ταράξει πάλι στους φόρους, όπως έκανε όταν ήταν κυβέρνηση, για να λέει ότι κάνει κοινωνική πολιτική. Και μάλιστα η Χαρά Καφαντάρη επέμενε στην άποψη της, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι λεφτά υπάρχουν, αρκεί να... θέλεις να τα βρεις: «Σας είπα, λεφτά υπάρχουν, άμα έχεις πολιτική βούληση, μπορείς να τα βρεις». Αυτός είναι προφανώς και ο καλύτερος τίτλος για το... κοστολογημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: Λεφτόδεντρα υπάρχουν!

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα όπως το δημοσίευσε η Ομάδα Αλήθειας: