Διαβάζω τα περί «οικονομικής ασφυξίας του ΣΥΡΙΖΑ» και το γεγονός ότι το κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα, με αποτέλεσμα να μη διοργανώσει ομιλία του προέδρου στη ΔΕΘ και αναρωτιέμαι πώς το ίδιο κόμμα μίσθωσε και διέθεσε στον Κασσελάκη ένα ολοκαίνουριο Audi Q8 e-tron sportback 55, αξίας 115.000 ευρώ, όπως είπε ο βουλευτής του κόμματος Συμεών Κεδίκογλου, σε πρωινή καθημερινή εκπομπή του Mega. Κατανοώ, ωστόσο, ότι έχει άλλη χάρη να σε βρίσκει η ασφυξία σε ένα αυτοκίνητο «της σειράς» και αλλιώς να σε πετυχαίνει σε ένα υπερπολυτελές Audi…

Ανήκουστο

Πάντως, η ανακοίνωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να πληρώσει την εκδήλωση στο Βελίδειο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, σχολιάστηκε εξαιρετικά αρνητικά στο εσωτερικό του κόμματος. Διότι μπορεί το κόστος να ανέρχεται σε 100-150 χιλιάδες ευρώ, ωστόσο μεγάλη μερίδα στελεχών θεωρεί ανήκουστο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η «εν αναμονή κυβέρνηση», να δηλώνει επί της ουσίας ότι «είμαστε υπό πτώχευση» και από την άλλη να διεκδικεί τη διακυβέρνηση της χώρας. Πάντως, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη το απόγευμα, εξασφαλίστηκαν τα χρήματα για την πληρωμή του Ιουνίου στους εργαζομένους στα κομματικά ΜΜΕ.

Στη ΔΕΘ, επί Τσίπρα

Μιας και αναφέρθηκα στη ΔΕΘ, θα θυμίσω ένα συμβάν από το 2016. Μια ερώτηση της Ευαγγελίας Τσικρίκα από τον Alpha προς τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ήταν αρκετή για λυσσαλέα επίθεση του Πολάκη στο πρόσωπό της. Η δημοσιογράφος, με αφορμή την επίθεση του ίδιου ατόμου στη Μαρία Συρεγγέλα, επαναφέρει στη μνήμη μας τα γεγονότα: «Ολα αυτά τα χρόνια επέλεξα να μη μιλάω για το θέμα, ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις και οι ύβρεις που ακολούθησαν (για πολύ καιρό) από τα κομματικά τρολ. Τώρα διαπιστώνω ότι έκανα λάθος (...). Το απογοητευτικό είναι ότι τότε στενή συνεργάτιδα του πρωθυπουργού μού τηλεφώνησε για να μου μεταφέρει έντονη αποδοκιμασία (!) για τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και να δηλώσει τη στήριξή της. Το δέχθηκα και μετά από λίγο με κάλεσε ξανά, για να μου ζητήσει να μη δημοσιοποιηθούν το τηλεφώνημα και ο διάλογος μας (...)».