Μεγάλη αναταραχή αλλά και νέο κύκλο εσωστρέφειας έφερε η ανακοίνωση αποχώρησης του Γιάννη Δραγασάκη από το ΣΥΡΙΖΑ. Η αποχώρηση του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα ήταν επεισοδιακή, καθώς συνοδεύτηκε από έναν πόλεμο δηλώσεων ανάμεσα στους υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη και του πρώην πρωθυπουργού. Συγκεκριμένα ο Γιάννης Δραγασάκης παραιτήθηκε και από απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης παρέλαβε ένα αριστερό κόμμα με προβλήματα και το παραδίδει ένα μη αριστερό κόμμα με περισσότερο προβλήματα. Παράλληλα μίλησε για εκφυλιστικά φαινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας ανοιχτή επίθεση κατά του νυν προέδρου του κόμματος ενώ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου αριστερού κόμματος. Αυτό φυσικά έφερε την αιχμηρή απάντηση της Κουμουνδούρου, η οποία ειρωνεύτηκε τον γνωστό πολιτικό για την Attica Bank και όσα έγιναν επί ημερών του, ενώ αμφισβήτησε μέχρι και την αντίληψη του Γιάννη Δραγασάκη για την αριστερά, αναφέροντας ότι αυτή εκφράζεται με πράξεις και όχι με μεγαλοστομίες άνευ προηγούμενου. 

Αυτή η προσβλητική απάντηση της Κουμουνδούρου, η οποία ουσιαστικά έριχνε καρφιά και στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα δεν πέρασε απαρατήρητη από πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία διαφώνησαν ανοιχτά με την ανακοίνωση του κόμματός. Τα περισσότερα δε από αυτά τα στελέχη ανήκουν στο δίκτυο του Αλέξη Τσίπρα, κάτι το οποίο μόνο τυχαίο δεν είναι: Ο πρώην πρωθυπουργός δέχεται ολοένα και περισσότερες επιθέσεις εναντίον του από το σύστημα του Στέφανου Κασσελάκη και φροντίζει να απαντήσει καταλλήλως μέσω των στελεχών επιρροής του. Συγκεκριμένα ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης παρατήρησε ότι «σίγουρα η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου ήταν κατώτερη των περιστάσεων. Είναι λάθος ένα κόμμα να δείχνει αυτή την μικροψυχία». Επιπλέον ο Κώστας Ζαχαριάδης διαφώνησε με την απαξιωτική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Γιάννη Δραγασάκη, ευχαριστώντας γεμάτο νόημα τον Γιάννη Δραγασάκη για την προσφορά του στο κόμμα. Ο δε Κώστας Μπάρκας απέφυγε να σχολιάσει την ανακοίνωση του κόμματος ενώ ο Θανάσης Καρτερός με άρθρο του στην Εφ.Συν. ειρωνεύτηκε την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, γράφοντας ότι ο τελευταίος που μπορεί να κάνει μαθήματα περί αριστεράς είναι ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ έκανε επίθεση και στα τρολ που με άνωθεν εντολή έκαναν συντονισμένη επίθεση κατά του Γιάννη Δραγασάκη. 

Παύλος Πολάκης, η εμπροσθοφυλακή Κασσελάκη

Μάλιστα ο Χρήστος Γιαννούλης απέφυγε να συνταχθεί με το ύφος της ανακοίνωσης της Κουμουνδούρου, φανερώνοντας ότι το κόμμα μπαίνει σε νέο κλίμα εσωστρέφειας: «Αν ο ιός του οπαδισμού εισχωρήσει στην πολιτική και δη στον ΣΥΡΙΖΑ, τότε τα βλέπω δύσκολα τα πράγματα». Την υπεράσπιση του Στέφανου Κασσελάκη ανέλαβε φυσικά ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος απάντησε σε έντονο ύφος στον Γιάννη Δραγασάκη. Σε ανάρτησή του στο FB έγραψε ειρωνικά ότι ξημέρωσε μαύρη ημέρα για την Τράπεζα της Ελλάδας μετά την παραίτηση Δραγασάκη ενώ συνέχισε τους υπαινιγμούς για την Attica Bank λέγοντας ότι «Όπως έγινε στην περίπτωση της Attica Bank που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Πρόεδρος του έφεραν στην δημοσιότητα, αδιαφορώντας για όσους ενδεχομένως «ενοχληθούν» επειδή δεν διατηρήθηκε το «σιωπητήριο» μπροστά στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας». Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη είναι ένα αριστερό κόμμα, το οποίο το αποδεικνύει με πράξεις, μιλώντας για την αισχροκέρδεια των τραπεζών, κάνοντας έτσι ακόμα μια νύξη για την εποχή που ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν υπεύθυνος για τις τράπεζες στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. 

Η επίθεση κατά του Γιάννη Δραγασάκη και ιδιαίτερα από τον Παύλο Πολάκη προκάλεσε την έντονη ενόχληση του περιβάλλοντος του Αλέξη Τσίπρα, καθώς πηγές που συνομιλούν με τον πρώην πρωθυπουργό τόνισαν ότι δεν είναι τυχαίο ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όσο ήταν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε τελικά να κάνει πέρα τον Παύλο Πολάκη καθώς η συμπεριφορά του είναι απαξιωτική και δεν ταιριάζει στο ύφος και το ήθος της αριστεράς. Σε κάθε περίπτωση, η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος είναι και ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, έριξε νέο λάδι στην εσωκομματική φωτιά, που είχε αναζωπυρωθεί ανήμερα του αγίου Πνεύματος, όταν ο Στέφανος Κασσελάκης άφηνε βαρείς υπαινιγμούς κατά του προκατόχου του περί «μαύρων ταμείων». Η ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι δεν μπορεί πλέον να γεφυρωθεί και εντός φθινοπώρου το κόμμα θα βιώσει μία νέα διάσπαση.