Δριμεία κριτική άσκησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στον ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο που συμπεριφέρθηκαν στον Γιάννη Δραγασάκη, με αφορμή την ανακοίνωση παραίτησής του από το κόμμα. Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε μια άκρως ειρωνική και προσβλητική ανακοίνωση κατά του Γιάννη Δραγασάκη ενώ τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που ανήκουν στον κύκλο του νυν προέδρου, επιτέθηκαν στο ιδρυτικό μέλος του κόμματος με αήθεις χαρακτηρισμούς ενώ παράλληλα τα τρολ ξεκίνησαν μια συντονισμένη επίθεση εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν άφησε ασχολίαστο το νέο κύκλο εσωστρέφειας στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι του προκαλεί δυσφορία ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται στον Γιάννη Δραγασάκη οι πρώην σύντροφοί του. 

Συγκεκριμένα ο υπουργός Υγείας με το χαρακτηριστικό του τόνο αναφέρει ότι του προκαλεί δυσφορία η φτήνια με τον οποίο τον αντιμετώπισαν: «μεγάλη δυσφορία η φτήνια με την οποία τον αντιμετώπισαν τις τελευταίες μέρες από τον Σύριζα για την απόφαση του να αποχωρήσει από αυτόν», προσθέτοντας μάλιστα ότι η αποχώρηση έγινε σε ουδέτερο πολιτικό χρόνο, για να προκαλέσει τη μικρότερη δυνατή ζημιά και με χαμηλούς τόνους. Ωστόσο ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει ότι η αντιμετώπιση αυτή δεν του προκαλεί εντύπωση, καθώς η ιστορία της αριστεράς είναι γεμάτη εμφυλίους, ενώ επιτίθεται συγκεκριμένα στους οπαδούς του Στέφανου Κασσελάκη, οι οποίοι επιτίθενται στο ιστορικό στέλεχος του κόμματος, προκειμένου να διασώσουν τον νυν πρόεδρο: «Δεν μου προκαλεί έκπληξη ο εμφύλιος στην Αριστερά, διότι η ιστορία της Αριστεράς είναι γεμάτη από εμφυλίους, μου κάνει όμως πραγματικά μεγάλη εντύπωση το θράσος και η παντελής έλλειψη γνώσης της προσωπικής ιστορίας ενός εκάστου, όπως αυτή παρουσιάζεται από τους όψιμους υποστηρικτές του κ. Κασσελάκη». 

Μοιραίος ο Δραγασάκης για τον Τσίπρα 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνει ότι ο κ. Δραγασάκης είναι σοβαρός άνθρωπος, με ήθος, ευγένεια και προφανή γνώση στα θέματα που διαπραγματευόταν ενώ τονίζει ότι παρά τις μεγάλες ιδεολογικές διάφορες πάντα τον σεβόταν: «Τον γνώρισα, όταν τον διαδέχθηκα το 2019 στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θεωρώ Τιμή μου ότι παρέλαβα από αυτόν, που παρά τις ιδεολογικές μας διαφορές που προανέφερα, αναγνώριζα Δημοσίως από τότε ότι ήταν ένας σοβαρός άνθρωπος που στο πλαίσιο της ιδεολογίας του προσπάθησε να εφαρμόσει μία συγκροτημένη πολιτική πρόταση. Του φέρθηκα πάντοτε έκτοτε με σεβασμό αναγνωρίζοντας δημοσίως το ήθος, την ευγένεια αλλά και την προφανή του γνώση στα θέματα που διαπραγματευόταν». Μάλιστα ισχυρίζεται ότι ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν μοιραίος για τον Αλέξη Τσίπρα, διότι αν είχε τοποθετήσει αυτόν ως υπουργό Οικονομικών, ο οποίος είναι γνώστης των οικονομικών και πιο συνετός άνθρωπος και όχι τον Γιάννη Βαρουφάκη, τα πράγματα το 2015 θα ήταν πολύ καλύτερα. Αν μη τι άλλο ο Άδωνις Γεωργιάδης πράγματι συμπεριφέρεται στον Γιάννη Δραγασάκη με πολύ μεγαλύτερο σεβασμό από τους συντρόφους του στο κόμμα και αυτό δείχνει και το κλίμα εσωστρέφειας αλλά και έντασης που επικρατεί εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Και η αποχώρηση αυτή είναι μόνο η αρχή. 

Ακολουθεί η σχετική ανάρτηση: