Σοβαρούς εσωκομματικούς τριγμούς προκαλεί η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με μια επιστολή - φωτιά κατά του Στέφανου Κασσελάκη. Μπορεί ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα να δέχθηκε μια συντονισμένη επίθεση από το σύστημα Κασσελάκη στην Κουμουνδούρου και φυσικά από τα τρολ του κόμματος, ωστόσο ο Σωκράτης Φάμελλος φαίνεται να έχει διαφορετική άποψη.

Συγκεκριμένα στην τηλεόραση του Open ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι διαφωνεί με την απόφαση Δραγασάκη να αποχωρήσει από το ΣΥΡΙΖΑ και ότι το κόμμα τον χρειάζεται: «Δεν περισσεύει κανείς πλέον. Η αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη ήταν μια πάρα πολύ δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαφωνώ με την απόφασή του ωστόσο», ανέφερε χαρακτηριστικά για την απόφαση του πρώην προέδρου της Βουλής από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να υλοποιήσει όσα αναφέρει ο Γιάννης Δραγασάκης στην επιστολή του«Στο πρόσφατο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιλέξαμε να ενισχύσουμε τη συλλογικότητα και τη συντροφικότητα για να δώσουμε στην ελληνική κοινωνία τις απαντήσεις  που οφείλουμε. Επιλέγουμε να είμαστε εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όλοι και όλες μαζί, στην προσπάθεια ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να αποτελέσει το μεγάλο λαϊκό κόμμα της Αριστεράς το οποίο ζήτησε στην τοποθέτησή του ο Γ. Δραγασάκης ως αναγκαιότητα. Η συλλογικότητα και η σύνεση στην άσκηση πολιτικής είναι μία από τις αρχές που εμένα με δίδαξε η Αριστερά», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Αποστάσεις Φάμελλου από την ανακοίνωση του κόμματoς

Φυσικά με αυτήν τη δήλωση του ότι ο Γιάννης Δραγασάκης είναι ένα πολύτιμο στέλεχος για το κόμμα και κακώς αποχώρησε, παίρνει αποστάσεις από την πολύ σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Δραγασάκη, η οποία προφανώς αντικατροπτίζει τη γραμμή του ίδιου του Στέφανου Κασσελάκη. Υπενθυμίζεται ότι η Κουμουνδούρου εξέδωσε μια αιχμηρή ανακοίνωση γεμάτο ειρωνείες και καρφιά για την εποχή που ο Γιάννης Δραγασάκης ήταν υπεύθυνος για τις τράπεζες στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμιζοντας όσα έγιναν με την Attica Bank ενώ έκανε ακόμα και υπαινιγμούς για ανοχή στην αισχροκέρδεια των τραπεζών: «Όπως έγινε στην περίπτωση της Attica Bank που ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Πρόεδρος του έφεραν στην δημοσιότητα, αδιαφορώντας για όσους ενδεχομένως "ενοχληθούν" επειδή δεν διατηρήθηκε το "σιωπητήριο" μπροστά στην λεηλασία της δημόσιας περιουσίας. Αριστερά σημαίνει να διατηρείς μια ξεκάθαρη κι αυστηρή στάση απέναντι στην αισχροκέρδεια των Τραπεζών, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης των προθέσεων σου». Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβήτησε ακόμα και την αντίληψη του ιδρυτικού μέλους του κόμματος για την αριστερά, σημειώνοντας: «Η Αριστερά είναι τρόπος ζωής. Και εκφράζεται πάντα με πράξεις κι όχι με κοινοτοπίες και μεγαλοστομίες άνευ περιεχομένου». Τέλος η ανακοίνωση κατέληξε γεμάτο ειρωνεία: «Αυτή τη φορά ο κ. Δραγασάκης δεν έθεσε θέμα ηγεσίας όπως είχε προϊδεάσει πριν μήνες...».