Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αντέχει καν στην ιδέα ότι κάποιος μπορεί να του πάει κόντρα και να εκφράσει αντίθετη γνώμη. Πολύ περισσότερο όταν αυτός ο κάποιος είναι το  πρόσωπο που εκτελεί χρέη προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Και γι' αυτό οι πληροφορίες αναφέρουν –και εμμένουν– πως ο χρόνος για τον Σωκράτη Φάμελλο μετρά αντίστροφα.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αιτία της νέας –προχθεσινής– έξαλλης αντίδρασης του Στέφανου Κασσελάκη και η αυταρχική αναφορά του σχετικά με το «σε όποιον δεν αρέσει να φύγει από το κόμμα» δεν ήταν το αντικείμενο της συζήτησης αναφορικά με την ημερομηνία διεξαγωγής του συνεδρίου, αλλά το γεγονός πως ο Σωκράτης Φάμελλος συντάχθηκε με αυτούς που έθεσαν ζήτημα υποστηρίζοντας πως είναι λάθος –και επικοινωνιακά– να  διεξαχθεί την ημέρα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό επισημαίνουν μάλιστα το γεγονός πως ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε ανάρτηση στην οποία υποστήριξε ότι «μια χαρά είμαστε με την Όλγα. Μην ανησυχείτε. Θα εκσυγχρονίσουμε συλλογικά το κόμμα μας για να ανταποκριθεί στην κοινωνία χωρίς να είναι δέσμιο κανενός συμφέροντος», γράφοντας και άλλα τα οποία όμως δεν βγάζουν νόημα όπως γίνεται συνήθως.

Το μήνυμα όμως θέλησε να το στείλει. Και φυσικά να ρίξει και τους τόνους, όπως κάνει κάθε φορά που προκαλεί ένταση εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Και το μήνυμα αφορά τον Σωκράτη Φάμελλο. Ο οποίος έχει κρατήσει κάποιες αποστάσεις έναντι της τακτικής του Στέφανου Κασσελάκη. Κυρίως έναντι της συμπεριφοράς του.

Μάλιστα, λένε στην Κουμουνδούρου πως το ποτήρι ξεχείλισε για τον Σωκράτη Φάμελλο μετά την ανακοίνωση –επίσημη και εγκεκριμένη από τον Στέφανο Κασσελάκη– κατά του Γιάννη Δραγασάκη. Οι ευθείες βολές και η προσπάθεια να εμφανίσουν τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως διαπλεκόμενο δημιούργησαν ακραία αρνητικό κλίμα σε ένα τμήμα του κόμματος και σε στελέχη όπως ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως και να έχει, πάντως, είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Σωκράτης Φάμελλος οδεύει προς απομάκρυνση από τη θέση του προέδρου και ίσως τώρα αναστοχαστεί και για τα όσα έχει πει στο πρόσφατο παρελθόν μεταφέροντας επί της ουσίας τις απόψεις του «μοναδικού» αφεντικού του… ΣΥΡΙΖΑ.