Σκληρή επίθεση εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη, εξαπέλυσε ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον στέλεχος της Νέας Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στους δημοσιογράφους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη. Κληθείς να σχολιάσει την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη, καθώς και την επίσημη ανακοίνωση-απάντηση του κόμματος, η οποία είχε σαφέστατες αιχμές εναντίον του Γιάννη Δραγασάκη αναφορικά με τη σχέση του με την Attica Bank, η οποία εμπεριείχε υπόνοιες κακοδιαχείρισης, ή ακόμη και διαπλοκής, ο κύριος Παπαδημούλης έκανε λόγο για «μια άθλια επίθεση λάσπης. Και δεν εννοώ μόνο τα τρολ στο διαδίκτυο. Εννοώ την επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. Γιατί το να παραδίδει μαθήματα αριστεροσύνης στον Γιάννη Δραγασάκη, με πάνω από μισό αιώνα στην Αριστερά, ο κύριος Κασσελάκης - σηκώνω τα χέρια ψηλά».

Απορεί κανείς βέβαια, για ποιον λόγο εκπλήσσεται ο κύριος Παπαδημούλης, όταν το κόμμα που ως αρχή έχει το δόγμα «ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς» -όπως για παράδειγμα κατά τη διαδοχή του Αλέκου Αλαβάνου, από τον Αλέξη Τσίπρα-, λειτούργησε για μια ακόμη φορά με τον ίδιο τρόπο. Δεν πρόκειται για κάποια ιδεολογική αποτυχία, αλλά για την -ιστορικώς καταγεγραμμένη- ορθή λειτουργία. Σε κάθε περίπτωση, ο κύριος Παπαδημούλης σχολίασε για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ ότι εμπεριέχει βαριές και αναπόδεικτες κατηγορίες, εναντίον του Γιάννη Δραγασάκη, αναφορικά με τις αιχμές για την Attica Bank, ενώ πρόσθεσε ότι «ένας πρώην υποστηρικτής και θαυμαστής του Μητσοτάκη, ο κύριος Κασσελάκης, πάει πολύ να δίνει μαθήματα αριστεροσύνης στον Γιάννη Δραγασάκη και σε όσους -και είμαστε χιλιάδες- συνδιαμορφώσαμε, υπηρετήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κάναμε από ένα κόμμα του 3% - 5%, ένα κόμμα που με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, κυβέρνησε τον τόπο». Το γεγονός ότι οι «παπατζήδες», βρήκαν τον μάστορά τους από έναν ακόμη μεγαλύτερο «παπατζή», αποτελεί κορυφαία ειρωνεία -ή όπως λένε και στην Αγγλετέρα, poetic justice (ποιητική δικαιοσύνη)-, η οποία αν μη τι άλλο, συνεχίζει να διασκεδάζει άπαντες, ίσως εκτός από τα στελέχη -νυν και πρώην- του ΣΥΡΙΖΑ.

Να πάρει θέση ο Τσίπρας

Την πεποίθησή του ότι πρέπει να λάβει θέση ο Αλέξης Τσίπρας σε όλο αυτό το σκηνικό, εξέφρασε ο κύριος Παπαδημούλης, ο οποίος φρόντισε να την τεκμηριώσει λέγοντας ότι «έρχεται αυτό το υβρεολόγιο και το όργιο λάσπης εναντίον του κυρίου Δραγασάκη, μετά από μία ύβρη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Πάλι υπό τον κύριο Κασσελάκη. Ο οποίος τόλμησε να μιλήσει για μαύρα ταμεία, χωρίς καμία απόδειξη, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς να πάει στον Εισαγγελέα και επίσης, κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι λίγο-πολύ τον υπονομεύει» για να προσθέσει αργότερα ότι «μετά από αυτό το λουτρό λάσπης που έγινε και στον Γιάννη Δραγασάκη χθες, με ευθύνη και εντολή της ηγεσίας - γιατί είναι φανερό ότι τα τρολς μετέφρασαν επί το υβριστικότερον την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος. Νομίζω -χωρίς να υποδεικνύω τίποτα- ότι και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός». Η συγκεκριμένη προτροπή δεν φαίνεται να είναι από γνήσιο ενδιαφέρον για την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά περισσότερο στο να προσπαθήσουν αφενός, να πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα τον Στέφανο Κασσελάκη. Αφετέρου, να «πατήσουν τον κάλο» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των στελεχών -που τελικά έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και έφτιαξαν τη Νέα Αριστερά- να πάρει θέση στο αφήγημα περί των «υπονομευτών», επάνω στο οποίο στήριξε την εκλογή του ο Στέφανος Κασσελάκης, εκείνος δεν μίλησε ποτέ και τελικά, συν τω χρόνω κι ενώ έφυγαν οι «υπονομευτές», ο «υπονομευτής» στον ΣΥΡΙΖΑ πλέον είναι ο Αλέξης Τσίπρας.

Η δήλωση του Δημήτρη Παπαδημούλη

Γιάννης Πιτταράς: «Ήταν ηχηρή η αποχώρηση του κυρίου Δραγασάκη, με πολλές αιχμές και στην ηγεσία, κι εσείς μάλιστα κάνατε μια ανάρτηση κάτω απ' την ανάρτηση του κυρίου Δραγασάκη, όπου ουσιαστικά του λέτε "μπράβο" για αυτά που έγραψε και είπε. Για το περιεχόμενο δηλαδή. Τι είναι αυτό που συμβαίνει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ; Γιατί κι εσείς έχετε αποχωρήσει».

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο Γιάννης Δραγασάκης είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Με αποδοχή από φίλους και αντιπάλους και εκτίμηση. Και χθες, υπέστη μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μια άθλια επίθεση λάσπης. Και δεν εννοώ μόνο τα τρολ στο διαδίκτυο. Εννοώ την επίσημη ανακοίνωση της Κουμουνδούρου. Γιατί το να παραδίδει μαθήματα αριστεροσύνης στον Γιάννη Δραγασάκη, με πάνω από μισό αιώνα στην Αριστερά, ο κύριος Κασσελάκης - σηκώνω τα χέρια ψηλά».

Γιάννης Πιτταράς: «Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την ανακοίνωση - ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ, έτσι; Ότι "η Αριστερά είναι τρόπος ζωής και εκφράζεται πάντα με πράξεις και όχι με κοινοτοπίες και μεγαλοστομίες, άνευ περιεχομένου". Αυτό ήταν το σχόλιο, ουσιαστικά».

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Όχι, έχει κι άλλα πολύ βαρύτερα (σ.σ. εννοεί για τις αιχμές περί της σχέσεως Δραγασάκη με την Attica Bank) και αναπόδεικτα. Εγώ αυτό που ήθελα να προσθέσω -και μετά να πάμε στα ουσιώδη και στα σοβαρά- είναι ότι ένας πρώην υποστηρικτής και θαυμαστής του Μητσοτάκη, ο κύριος Κασσελάκης, πάει πολύ να δίνει μαθήματα αριστεροσύνης στον Γιάννη Δραγασάκη και σε όσους -και είμαστε χιλιάδες- συνδιαμορφώσαμε, υπηρετήσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κάναμε από ένα κόμμα του 3% - 5%, ένα κόμμα που με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, κυβέρνησε τον τόπο. Και έρχεται αυτό το υβρεολόγιο και το όργιο λάσπης εναντίον του κυρίου Δραγασάκη, μετά από μία ύβρη εναντίον του Αλέξη Τσίπρα. Πάλι υπό τον κύριο Κασσελάκη. Ο οποίος τόλμησε να μιλήσει για μαύρα ταμεία, χωρίς καμία απόδειξη, χωρίς κανένα στοιχείο, χωρίς να πάει στον Εισαγγελέα και επίσης, κατήγγειλε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι λίγο-πολύ τον υπονομεύει (...) νομίζω επίσης, ότι μετά από αυτό το λουτρό λάσπης που έγινε και στον Γιάννη Δραγασάκη χθες, με ευθύνη και εντολή της ηγεσίας - γιατί είναι φανερό ότι τα τρολς μετέφρασαν επί το υβριστικότερον την επίσημη ανακοίνωση του κόμματος. Νομίζω -χωρίς να υποδεικνύω τίποτα- ότι και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν μπορεί να παραμένει σιωπηλός».