Ένα καρφί κατά Τσίπρα επιφύλαξε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος -σχολιάζοντας την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν από την υποψηφιότητά του για επανεκλογή του στη θέση του προέδρου των ΗΠΑ- βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί, εμμέσως, στον προκάτοχό του. 

«Ο χαρακτήρας σου δεν κρίνεται μόνο όταν αναλαμβάνεις εξουσία, αλλά κυρίως όταν την αφήνεις» είναι το σχόλιο που κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή την παραίτηση του Τζο Μπάιντεν και το οποίο φαίνεται πως απευθύνεται περισσότερο στον Αλέξη Τσίπρα. 

Γιατί; Μα διότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στα τέλη Ιουνίου στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Koc -όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτορας- είχε επικαλεστεί φράση που αποδίδεται στον Αβραάμ Λίνκολν από τους βιογράφους του, σύμφωνα με την οποία «αν θες να δοκιμάσεις τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου, δώσε του εξουσία». Φράση που είχε ειπωθεί τέλη Ιουνίου όταν ο Στέφανος Κασσελάκης κήρυττε από τις ΗΠΑ την έναρξη εμφυλίου πολέμου με τον Αλέξη Τσίπρα, φτάνοντας στο σημείο να μιλήσει για «μαύρα χρήματα» στον ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας ευθείες βολές στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχεδόν έναν μήνα μετά ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να τη «φυλούσε», που λένε, στον προκάτοχό του. Διότι ό,τι και να πουν στην Κουμουνδούρου, η αναφορά είναι ένα σαφές καρφί. Μάλλον ένα ακόμη καρφί κατά του Αλέξη Τσίπρα, ένα καρφί που επιβεβαιώνει ότι ο πόλεμος συνεχίζεται και θα κορυφωθεί μάλλον στο Συνέδριο του Οκτωβρίου, ίσως και νωρίτερα…