Την αντίθεσή του προς την απαξίωση που εισέπραξε ο Γιάννης Δραγασάκης κατά την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Σίμος Κεδίκογλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ, στις δημοσιογράφους Πηνελόπη Γκάλιου και Νικολέττα Κρητικού. Κληθείς να σχολιάσει την παραίτηση του κυρίου Δραγασάκη, ο κύριος Κεδίκογλου είπε ότι ο Γιάννης Δραγασάκης έχει τεράστια πορεία καθώς και ότι «Ήταν σε κάθε βήμα σχηματισμού του Συνασπισμού, του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο με τις τράπεζες στα χρόνια των μνημονίων. Έχει μια πορεία και έχει κατακτήσει αυτό που λέμε και τον σεβασμό των άλλων κομμάτων, αλλά και θεωρείται "Νέστωρας της πολιτικής". Εγώ λοιπόν έναν τέτοιον άνθρωπο - ο οποίος είχε κάνει κάποιες παρεμβάσεις και κάποιες επιστολές που δεν τον κάλεσες να σου πει τη γνώμη του, αυτή τη στιγμή αποφασίζει να φύγει έστω και με μια σκληρή ανακοίνωση. Δεν θα προσπαθούσα - ή δεν θα τον απαξίωνα, να το πω έτσι». Στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι η απαξίωση έγινε από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Κεδίκογλου είπε ότι «δυστυχώς έγινε. Δηλαδή, υπονοούμενα για τράπεζες, υπονοούμενα ότι να διδάξουμε τώρα σε έναν άνθρωπο που γεννήθηκε και ήταν για 50 χρόνια στην Αριστερά, για "αριστεροσύνη", εγώ αν ήμουν στο γραφείο Τύπου -να σας το πω έτσι- θα αισθανόμουν το στυλό πάρα πολύ βαρύ, για να γράψω τέτοια πράγματα».
Βέβαια, η επίθεση του Στέφανου Κασσελάκη, δεν αφορούσε τόσο τον Γιάννη Δραγασάκη, όσο τον Αλέξη Τσίπρα. Οι αιχμές και τα υπονοούμενα για την Attica Bank, ήταν ξεκάθαρο βέλος προς τον Αλέξη Τσίπρα, στο ευρύτερο πλαίσιο του αφηγήματος των «μαύρων χρημάτων», καθώς η διοίκηση της Attica Bank έχει κατηγορηθεί ότι χορηγούσε «θαλασσοδάνεια». Τα οποία -προφανώς- δεν πάνε μόνο υπέρ του «θαλασσοδανειολήπτη». Μπορεί έκτοτε να έχει υπάρξει μια υποτυπώδης ανακωχή μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και Αλέξη Τσίπρα, αλλά το πράγμα δείχνει ήδη προς τα πού κινείται: σε ένα εκρηκτικό συνέδριο, στο οποίο θα γίνει και η τελική ρήξη, ανάμεσα στις δυο πλευρές. Είναι σαφές ότι το «φιτίλι» έχει ήδη ανάψει, καθώς και ότι εκτός εξαιρετικού απροόπτου, η βόμβα στα θεμέλια του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να εκραγεί κατά τη διεξαγωγή του καταστατικού συνεδρίου του κόμματος, το οποίο είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 6 Οκτωβρίου. Η μόνη περίπτωση να εκραγεί η «βόμβα» νωρίτερα, είναι εάν ο Στέφανος Κασσελάκης αποφασίσει να «βρει πόρους» προκειμένου να πάει στη ΔΕΘ, κι εκεί στο πλαίσιο της ομιλίας του να υπερβεί τα εσκαμμένα, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει. Σε κάθε περίπτωση παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, οι οποίες προβλέπονται... εκρηκτικές!
Η δήλωση του Συμεών Κεδίκογλου
Πηνελόπη Γκάλιου: «Είχαμε την παραίτηση -την προηγούμενη εβδομάδα- του Γιάννη Δραγασάκη, ενός ιστορικού στελέχους της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την αποχώρησή του, έθεσε ιδεολογικά ζητήματα και άφησε μάλιστα ανοιχτό το δρόμο, για τη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Ενός ακόμη κόμματος».
Συμεών Κεδίκογλου: «Ο Γιάννης Δραγασάκης έχει μια πορεία τεράστια. Εγώ δεν έχω κοινές αφετηρίες, όπως πολύ καλά γνωρίζετε. Εγώ ήμουν ακόμη μαθητής, όταν ο ίδιος ήταν ήδη υπουργός στην κυβέρνηση Ζολώτα. Ήταν σε κάθε βήμα σχηματισμού του Συνασπισμού, του ΣΥΡΙΖΑ, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο με τις τράπεζες στα χρόνια των μνημονίων. Έχει μια πορεία και έχει κατακτήσει αυτό που λέμε και τον σεβασμό των άλλων κομμάτων, αλλά και θεωρείται "Νέστωρας της πολιτικής". Εγώ λοιπόν έναν τέτοιον άνθρωπο - ο οποίος είχε κάνει κάποιες παρεμβάσεις και κάποιες επιστολές που δεν τον κάλεσες να σου πει τη γνώμη του, αυτή τη στιγμή αποφασίζει να φύγει έστω και με μια σκληρή ανακοίνωση. Δεν θα προσπαθούσα - ή δεν θα τον απαξίωνα, να το πω έτσι».
Πηνελόπη Γκάλιου: «Κάτι που έγινε όμως, από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ».
Συμεών Κεδίκογλου: «Δυστυχώς έγινε. Δηλαδή, υπονοούμενα για τράπεζες, υπονοούμενα ότι να διδάξουμε τώρα σε έναν άνθρωπο που γεννήθηκε και ήταν για 50 χρόνια στην Αριστερά, για "αριστεροσύνη", εγώ αν ήμουν στο γραφείο Τύπου -να σας το πω έτσι- θα αισθανόμουν το στυλό πάρα πολύ βαρύ, για να γράψω τέτοια πράγματα».