Στους τουριστικούς οδηγούς η Τήλος αναφέρεται ως ένα νησί που ενώνει το αρχαίο με το νέο, που σε κάνει να αισθάνεσαι πως περπατάς για λίγο στα χνάρια της Ιστορίας. Στο ακριτικό νησάκι των Δωδεκανήσων βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας.
Ενδεχομένως για να απολαύσει την ηρεμία της Τήλου, αλλά ταυτόχρονα για να αποφασίσει τον ρόλο που θα διαδραματίσει στο νέο πολιτικό τοπίο, θέλοντας, παράλληλα, να διαγράψει αρκετές σελίδες από το παλαιό βιβλίο της δικής του ιστορίας.
Ο κ. Τσίπρας παραμένει τυπικά στον ΣΥΡΙΖΑ και υπό τη δική του πολιτική καθοδήγηση θα επιθυμούσε να μετέχει το ΠΑΣΟΚ, ή έστω ένα σημαντικό τμήμα του, οι περίπου 20 βουλευτές που θα αποσκιρτήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη και η Νέα Αριστερά, ενδεχομένως χωρίς τους (πρώην) « 53» τουργεί πλέον η εσωκομματική αντιπολίτευση, οι «87» (Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Βασιλειάδης, Σπίρτζης, Νοτοπούλου, Φλαμπουράρης κ.ά.) . Στο δικό του πολιτικό γραφείο, στην οδό Αμαλίας, πριν από περίπου ένα μήνα, έγινε η κομβική σύσκεψη, στην οποία ενοποιήθηκαν όλες οι δυνάμεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης στον κ. Κασσελάκη.
Εν πολλοίς, ο πρώην πρωθυπουργός έχει το ένα μάτι στραμμένο στον τρόπο με τον οποίο θα τρέξουν οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ, είτε με την εκδίωξη Κασσελάκη είτε με την αποχώρηση περίπου 20 βουλευτών.
Το σχέδιο του κ. Τσίπρα, προσώρας επί χάρτου, μοιάζει να είναι ένα σχήμα « ομπρέλα» , στο οποίο θα επιθυμούσε, σύμφωνα με την «Απογευματινή», να μετέχει το ΠΑΣΟΚ ή έστω ένα σημαντικό τμήμα του, οι περίπου 20 βουλευτές που θα αποσκιρτήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη και η Νέα Αριστερά (σ.σ. που προχωρά σε συνεργασία με το κόμμα του κ. Κόκκαλη), ενδεχομένως χωρίς τους (πρώην) « 53» , δηλαδή τους κ. Σκουρλέτη, Φίλη κ.ά.