Είναι τραγικό. Όχι αυτό που έκανε ο Παύλος Πολάκης. Κανείς δεν έπεσε από τα… σύννεφα. Κανείς δεν περίμενε κάτι καλύτερο από τον «αψύ Κρητικό» που έχει διαχρονικά τον ρόλο του επίσημου υβριστή και του στελέχους που αναλαμβάνει να στοχοποιεί όποιον έχει διαφορετική θέση και άποψη κυρίως από τον εκάστοτε πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τραγικό είναι αυτό που συνολικά έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη χυδαία, σεξιστική και τραμπούκικη επίθεση του Παύλου Πολάκη στη γενική γραμματέα της Ν.Δ. Μαρία Συρεγγέλα. Είναι η προσπάθεια να στηριχθεί ένας πολιτικός που κάλεσε μια συνάδελφό του να πάει να κάνει καμιά δουλειά με ύφος αγοραίο. Με ύφος οδηγού που απευθύνεται σε γυναίκα οδηγό και της λέει να πάει «να πλύνει πιάτα», ή «να πάει να μαγειρέψει για τον άντρα του σπιτιού».

«Σιωπή», «δεν θα μιλάς όταν μιλάω», «βουλώστε το» και άλλα, δεν ενόχλησαν τα στελέχη του κόμματος. Ούτε φυσικά και τον πρόεδρο που έσπευσε να τον καλύψει όπως τον κάλυπτε ο προκάτοχός του. Που έσπευσε να τον στηρίξει με τον πλέον ξεκάθαρο και σαφή τρόπο μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε, με εντολή του, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος τομέας δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Ποιοι δικαιωματιστές, ποιες «βουλεύτριες»; Ουδείς τόλμησε να πάει κόντρα. Το χειρότερο όμως είναι ότι όλοι έσπευσαν να τον στηρίξουν. Να τον δικαιολογήσουν. Να δείξουν πως «άνθρωπος είναι, αντέδρασε απέναντι στην προκλητική Συρεγγέλα». Πώς λένε κάποιοι «άντρας είναι, προσβλήθηκε» με τη συνέχεια γνωστή. Ή πώς λένε κάποιοι άλλοι «δεν φταίει αυτός, αυτή τον προκάλεσε».

Δυστυχώς έτσι είναι. Αυτό έκαναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Έριξαν και το τελευταίο φύλλο συκής. Το πρώτο το είχε ρίξει ο Αλέξης Τσίπρας όταν απευθυνόμενος στον Νικολά Μαδούρο τού εξηγούσε πώς κάλυψε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση γυναικών που εργάζονταν στην πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα από τον τότε πρέσβη της.

Ο τομέας δικαιωμάτων, σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαζε πύρινες ανακοινώσεις όταν ο Δημήτρης Καιρίδης ανέφερε σε εκπομπή απευθυνόμενος στη Δώρα Αυγέρη ότι «ήσασταν τόσο γλυκιά στο διάλειμμα» υποστηρίζοντας πως η φράση αυτή είναι «σεξιστικός οχετός» διότι την υποτιμούσε ως γυναίκα. Δηλαδή τι να πει η Μαρία Συρεγγέλα;

Τι να υποστηρίξει, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής της ΝΔ για τη δήλωση Παύλου Πολάκη αν η παραπάνω φράση του Δημήτρη Καιρίδη ήταν «σεξιστικός οχετός»; Και όμως στον ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι δεν έγινε τίποτα. Ότι ο Παύλος Πολάκης δεν παραφέρθηκε, αλλά ότι είχε και δίκιο.  Έτσι είναι αν έτσι νομίζουν. Μόνο που ευτελίζουν την πολιτική και εξευτελίζονται στην προσπάθειά τους να καλύψουν τον Παύλο Πολάκη.

Επιβεβαιώνουν όμως αυτό που κάποιοι υποστηρίζουν εδώ και χρόνια. Ότι αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και ότι αυτά είναι τα στελέχη του. Και ότι αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει όσες σέλφι και αν βγάλει ο Στέφανος Κασσελάκης, όσες αγκαλιές και αν κάνει συναντώντας για τρία λεπτά πολίτες προκειμένου να ακούσει τα προβλήματά τους.

Αυτοί είναι. Τελεία και παύλα.