Τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη «τώρα» ζήτησε, με δηλώσεις του στο mega, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μετά τη χυδαία επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαρία Συρεγγέλα με υποτιμητικές εκφράσεις και ύβρεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για απαράδεκτους χαρακτηρισμούς από την πλευρά του Παύλου Πολάκη, οι οποίοι -όπως είπε- παραπέμπουν σε ακραία κόμματα.

«Χθες το βράδυ έγινε ένα απαράδεκτο περιστατικό σε ένα τηλεοπτικό πάνελ τοπικού σταθμού με την παρουσία της γραμματέως της Ν.Δ. και εκπροσώπων όλων των κομμάτων. Παρενέβη ο κ. Πολάκης τηλεφωνικά και πάνω σε έναν έντονο διάλογο έκανε απαράδεκτους χαρακτηρισμούς για την κ. Συρεγγέλα. Κατά μιας πολιτικού του αντιπάλου, κατά ενός ανθρώπου που τυχαίνει να είναι σε ένα άλλο κόμμα. Δεν θέλω να επαναλάβω τους χαρακτηρισμούς, που παραπέμπουν σε ακραία κόμματα και επειδή είναι πολύ ευαίσθητος ο ΣΥΡΙΖΑ με τις διαγραφές και τις παραιτήσεις υπουργών ακόμη και όταν έχουμε επιστροφές ενισχύσεων για 1.7 τις χιλίοις των επιχειρήσεων που έλαβαν συνολικά ενισχύσεις, ζητάμε από τον κ. Κασσελάκη να πάρει θέση. Και να διαγράψει τον κ. Πολάκη», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθύμισε πως αυτό το αίτημα έχει υποβληθεί καμιά 15αριά φορές τα τελευταία χρόνια από τον κάθε κυβερνητικό εκπρόσωπο ή τον εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. «Αν δεν κάνει κάτι ο κ. Κασσελάκης σημαίνει ότι αυτή η συμπεριφορά, που όλα αυτά τα χρόνια την αφήνει ανεξέλεγκτη ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια συνολική συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν μπορεί να είμαστε α λα καρτ ευαίσθητοι, όταν μια συμπεριφορά αφορά έναν πολιτικό μας αντίπαλο και μάλιστα όταν έχουμε έναν πολιτικό που συμπεριφέρεται κατά συρροή με αυτόν τον τρόπο», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παύλος Πολάκης, σε τηλεοπτική αντιπαράθεση που είχε με τη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τους ισχυρισμούς του ότι υπήρξε απόφαση για διακοπή συνταγογράφησης και πρόσβασης των ανασφάλιστων σε δημόσιες δομές υγείας, προχώρησε σε μια μεγαλοπρεπή επίδειξη του δήθεν προοδευτισμού, της ανθρωπιάς και του σεβασμού προς τον συνάνθρωπό του, καλώντας τη Μαρία Σερεγγέλα να... το βουλώσει.

Αφορμή, το... αδιανόητο από την πλευρά της Συρεγγέλα αίτημα πορος τον Παύλο Πολάκη να παρουσιάσει το ΦΕΚ ή την εγκύκλιο που να επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του περί μη πρόσβασης των ανασφάλιστων στη συνταγογράφηση. Αίτημα στο οποίο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε με βρισιές, κατά την προσφιλή τακτική του.

Τα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν και την αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος, σε ανάρτησή του σημειώνει: «"Βούλωσε το και άντε να κάνεις καμία δουλειά…" ο Παύλος Πολάκης χθες στο AtticaTV_gr προς την Μαρία Συρεγγέλα, ο ΣΥΡΙΖΑ που "μάχεται κατά του σεξισμού"…. Αγενής, βάρβαρος, φαλλοκράτης αλλά … "προοδευτικός…" επί της ουσίας έλεγε και ψέματα δεν έχουμε κόψει την πρόσβαση των ανασφάλιστων στις Δημόσιες Δομές και τα χθεσινά περιστατικά οφείλονται σε τεχνικό λάθος της ΗΔΙΚΑ που ήδη λύνεται».

Σοφία Ζαχαράκη: Βαθιά υποτίμηση της γυναίκας

Επίσης η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, αντέδρασε στη χυδαιότητα Πολάκη, σημειώνοντας σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η βαθιά υποτίμηση της γυναίκας είναι το θεμέλιο της πατριαρχίας που υποτίθεται ότι πολεμάει η Αριστερά.

Η «δουλειά» στην οποία υποτιμητικά αναφέρεται ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης είναι εκείνη που κρατάει όρθιες τις οικογένειες και την ελληνική κοινωνία.

Ο κύριος Πολάκης δεν πρόσβαλε με χυδαιότητα τη Μαρία @maria_syrengela αλλά κάθε Ελληνίδα που παλεύει καθημερινά. Κόντρα στα στερεότυπα, την υποτίμηση και την αμφισβήτηση. Κόντρα σε κάθε έναν που την αντιλαμβάνεται όπως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».