Ό,τι σπέρνεις, θερίζεις. Και αυτό που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση του Παύλου Πολάκη είναι αυτό που παίρνει. Ο αψύς και πολλά βαρύς, όπως αποδεικνεύεται, Κρητικός του Αλέξη Τσίπρα που (ξανα)βρέθηκε στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη έδειξε μια ακόμη φορά πώς αντιλαμβάνεται τον πολιτικό διάλογο. Αυτήν τη φορά φρόντισε παράλληλα να δείξει και πώς αντιμετωπίζει τα θέματα ισότητας.

Το «βούλωσ' το και άντε να κάνεις καμιά δουλειά» που εκστόμισε απευθυνόμενος στη γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Συρεγγέλα αναδεικνύει και το πώς αντιμετώπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά τα θέματα δικαιωματισμού. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο -κατά τ΄ άλλα- λαλίστατος τομέας Δικαιωμάτων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί σειρά ετών κουνά το δάχτυλο προς πάσα κατεύθυνση εκτός φυσικά από την περίπτωση του Παύλου Πολάκη.

Ουδείς τόλμησε να τον ακουμπήσει εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε στις περιπτώσεις που έχει απειλήσει ότι θα «θάψει τρία μέτρα κάτω από τη γη» όποιον τον επέκρινε, ούτε σε αυτές που στοχοποιεί πολιτικούς και μη αντίπαλους, όπως στην περίπτωση που έβγαλε φωτογραφίες και ονόματα δικαστών και δημόσιων λειτουργών.

Ο κατά Τσίπρα αψύς Κρητικός, την ψυχή του οποίου έχει ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνοντας περήφανος γι' αυτό συνεχίζει ακάθεκτος. Το τερμάτισε αυτήν τη φορά; Ουδείς γνωρίζει. Όσο στηρίζεται και υποστηρίζεται από το κόμμα του κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2019 κατατέθηκε ακόμη και πρόταση μομφής εναντίον του από τον τότε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη για τις αήθεις επιθέσεις του σε βάρος του τότε υποψήφιου ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου.

Και δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρα έφτασε στο σημείο να τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνησή του. Όπως και τώρα επί Στέφανου Κασσελάκη. Τον έχει στηρίξει ουκ ολίγες φορές. Έχει μιλήσει για το ήθος του και έχει δηλώσει:

«Καλά κάνω και έχω ψυχή Πολάκη, είμαι τίμιος, μακάρι να είχατε και εσείς ψυχή Πολάκη».

Ευχαριστούμε, Στέφανε, δεν θα πάρουμε…