Εκεί που τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στοΠΑΣΟΚ εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και τις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν αναφορικά με τα επόμενα βήματα για την εκλογή αρχηγού, ο Στέφανος Κασσελάκης έβαλε μπουρλότο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανάρτηση των 2.000 λέξεων, η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και οι αναφορές σε μαύρο χρήμα καθώς και οι απειλές για νέες απολύσεις και επίπονες λύσεις –που τελικά ξεκίνησαν με το λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της «Αυγής»– ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και προκαλεί αντιδράσεις σε σημείο που να τίθεται πλέον ανοιχτά ζήτημα μιας ακόμη διάσπασης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν ήδη για την προσπάθεια του Στέφανου Κασσελάκη να κάνει εκκαθαρίσεις και να απομακρύνει όσους δεν υπακούουν στις εντολές του και στην προσπάθεια να δημιουργήσει ένα κόμμα Ι.Χ., δηλαδή τον «δικό του ΣΥΡΙΖΑ», όπως του αρέσει να τον αποκαλεί, αδιαφορώντας για το αν τελικά αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να θέλει το δικό του, μικρό, κόμμα και στην προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί από όσους διαφωνούν με αυτόν και τα όσα αλλοπρόσαλλα πράττει δημιουργεί συνθήκες πολέμου και ένα νέο κλίμα εσωστρέφειας που δύναται να οδηγήσει σε δραματικές εξελίξεις.

Οι απειλές, οι απολύσεις στελεχών, το λουκέτο στα κομματικά μέσα ενημέρωσης έρχονται να προστεθούν στην αλαζονική συμπεριφορά του καθώς και στην αδυναμία του να εκφράσει έναν καθαρό πολιτικό λόγο, να προτείνει μια εναλλακτική λύση ικανή να προσελκύσει ψηφοφόρους. Και μόνο ότι δήλωσε ο ίδιος πως δεν διέθετε πρόγραμμα την ώρα που δήλωνε έτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας άμεσα είναι αρκετό για να δείξει ποια είναι η κατάσταση σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η ανασφάλειά του είναι μεγάλη. Φάνηκε αυτές τις ημέρες με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους ΣΥΡΙΖΑίους που είδαν έναν πανικόβλητο αρχηγό να επιχειρεί να αποτρέψει το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός φορέα στον οποίο δεν θα ήταν επικεφαλής. Να επιχειρεί να αντιμετωπίσει σενάρια περί συνεργασιών μεταξύ των δύο κομμάτων για την ίδρυση ενός νέου φορέα με ακραίους τρόπους και μεθόδους που δεν έχουν σχέση με την Αριστερά την οποία δηλώνει πως εκπροσωπεί.

Ο «ξαφνικός θάνατος» του καθημερινού φύλλου της ιστορικής εφημερίδας «Η Αυγή» ενδέχεται να αποτελέσει τη θρυαλλίδα εξελίξεων με κατεύθυνση προς μια ακόμη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ. Ουδείς όμως γνωρίζει αν αυτό θα δυσαρεστούσε τον Στέφανο Κασσελάκη, που εμφανίζεται αδίστακτος αναφορικά με την πολιτική του επιβίωση και το μέλλον του στα κομματικά δρώμενα της χώρας.