Η ενημερωμένη ως προς τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Καλογεροπούλου γράφει στο parapolitika.gr ότι υπάλληλοι του κόμματος θα πληρώνονται από το ινστιτούτο που θα φτιάξει ο Στέφανος Κασσελάκης. Ναι, συζητείται και αυτό. Δεν είναι αστείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει στο ρεπορτάζ της, ο Στέφανος Κασσελάκης «ευελπιστεί μέσω του Ιδρύματος που θα φτιάξει, το οποίο θα έχει την έδρα του στην Αθήνα και τη Νέα Υόρκη, να μπορέσει να μετακυλήσει κάποια έξοδα – κυρίως τους μισθούς των υπαλλήλων της Κουμουνδούρου».

Και προσθέτει ότι «στόχος του είναι το Ίδρυμα να λειτουργεί με δωρεές από μεγάλους ευεργέτες και από παράγοντες που θα επιθυμούν να συμβάλουν στο έργο του».

Υποτίθεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να έχει συναντήσεις με επιχειρηματικούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να στηρίξουν το ίδρυμα που σχεδιάζει ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. Κίνηση που ουδείς γνώριζε και ουδείς είχε ακούσει μέχρι την ημέρα που ξεκίνησε τη λειτουργία του το ίδρυμα «Αλέξης Τσίπρας».

Λογικά οι χρηματοδότες, αν φυσικά ποτέ βρεθούν, θα ανακοινώνονται ως χορηγοί. Ουσιαστικά όμως θα κληθούν να πληρώνουν μισθούς και άλλα έξοδα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που φυσικά πρέπει να αποσαφηνιστεί και στους τυχόν επίδοξους υποστηρικτές ενός εγχειρήματος που προς το παρόν δεν υπάρχει.

Βέβαια οι υποσχέσεις, έστω και έμμεσα, δίνονται στους εργαζόμενους στον ΣΥΡΙΖΑ και στα κομματικά του έντυπα, μόνο που είναι τον αέρα και είναι τόσο δεσμευτικές όσο όλα όσα έχει πει ο Στέφανος Κασσελάκης.