Τα είχαν χύμα (στον ΣΥΡΙΖΑ), τους ήρθαν και τσουβαλάτα, από την Αμερική αυτή τη φορά. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης, μάλλον, ξύπνησε άσχημα και άρχισε να τα χώνει σε όλους τους «παλιούς», με πρώτο και καλύτερο τον «ευεργέτη» του, τον Αλέξη Τσίπρα. Τι για χάος που ισχυρίζεται ότι παρέλαβε, τι για μπάχαλο στα οργανωτικά, τι για μαύρες τρύπες στα κομματικά ταμεία, τι και τι δεν είπε ο... στόμας του. 

Κι αυτό απ’ ό,τι φαίνεται είναι μόνο η αρχή. Γιατί διαβάζοντας το «μανιφέστο» Κασσελάκη καταγράφει κανείς – με σχετική ευκολία– και τις πρωτοφανείς απειλές προς το «παλιό καθεστώς» και τα τελεσίγραφα προς συριζαίους. Γιατί όμως αυτή η επίθεση και κυρίως γιατί τώρα; 

Ας ξετυλίξουμε το νήμα των σκέψεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, παραδεχόμενοι εξαρχής ότι είναι δύσκολο αυτό έργο, μιας και οι στροφές Κασσελάκη ζαλίζουν και τους καλύτερους χορευτές. 

Λοιπόν, ο Κασσελάκης αλλιώς τα περίμενε, αλλιώς του τα ’χανε πει και αλλιώς του βγήκανε. Με τις σαγιονάρες και με ένα δίευρο από τους ψηφοφόρους της «βάσης» κόμμα δεν κάνεις. Κάνεις απλά ένα Ι.Χ. κόμμα και ένα «κόμμα» που τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο έχουν τα παπαγαλάκια της ηγεσίας και τα μοβόρικα συριζοτρόλ που κόβουν φλέβες για τον «ηγέτη» Κασσελάκη. 

Γιατί κόμμα ισχυρό, σύγχρονο, με όργανα, με καταστατικό, με κανόνες και σαφή ιδεολογία δεν έχει κάνει και μάλλον δεν μπορεί να φτιάξει ο αστακοκαραβοκύρης από το Μαϊάμι. 

Δεν φταίει ο ίδιος, τόσο ήτανε, αυτό μπόρεσε να κάνει, αυτό έκανε και σ’ όποιον αρέσει όπως θα έλεγε και ο ίδιος με τη «σεμνότητα» που τον διακρίνει. 

Αλλιώς τα είχε φανταστεί στο μυαλό του και ήρθε η ήττα στις ευρωεκλογές και τον προσγείωσε απότομα. Από κει που κομπορρημονούσε στις τηλεοπτικές ρούγες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την ανατροπή, το κόμμα θα έχει μπροστά το 2, ότι θα κερδίσει τον Μητσοτάκη κι άλλα τέτοια χαριτωμένα, ήρθε ο «κυρίαρχος» λαός του ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσε ένα πενιχρό αποτέλεσμα. Σε απόλυτους αριθμούς: Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη έλαβε μόλις 593.133 ψήφους, ενώ ο Τσίπρας στις ευρωεκλογές του 2019 1.343.595. Και επειδή στην Κουμουνδούρου δεν τους αρέσει αυτή η σύγκριση, ας δούμε και αυτή με τις εθνικές του 2023. ΣΥΡΙΖΑ: 930.013 πολίτες είχαν ψηφίσει το κόμμα του Τσίπρα. Ας κάνει την αφαίρεση ο (μέγας οικονομολόγος) Κασσελάκης και θα δει αν «άντεξε» ο ΣΥΡΙΖΑ επί ημερών του ή –όπως λένε οι άτιμοι οι αριθμοί– αν έχασε 336.880 ψηφοφόρους. 

Αλλιώς του τα είχανε πει κι αλλιώς του ξημέρωσε του Κασσελάκη. Γιατί με 14% τον Μητσοτάκη σίγουρα δεν τον κερδίζεις, αλλά σε λίγο ούτε τον Βελόπουλο θα μπορείς ούτε τον Ανδρουλάκη – αν φυσικά παραμείνει ο τελευταίος στη θέση του. Στοιχειώδες, Γουότσον... 

Και πάμε στο κρίσιμο ερώτημα, γιατί τώρα; Διότι έχουν αρχίσει τα όργανα αφενός για την έξωσή του από το κόμμα, αφετέρου για τον ερχομό του «άχαστου» Τσίπρα. Και μπορεί άλλα κι άλλα να μην τα καταλαβαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά αυτά μια χαρά τα κατάλαβε και γι’ αυτό τρομοκρατήθηκε. 

Κατάλαβε ότι σε λίγο θα ψάχνει για δουλειά και γι’ αυτό αποφάσισε να παίξει την τελευταία του ζαριά. Επίθεση κατά Τσίπρα, τσιπρικών και άλλων συριζαϊκών φυλών κι όποιος αντέξει. 

Οι πιθανότητες δεν είναι μαζί του, αλλά εδώ που τα λέμε ποιος περίμενε ότι πέρσι το καλοκαίρι θα ερχόταν ένας ουρανοκατέβατος και θα έπαιρνε το κόμμα μέσα από τα χέρια της Αχτσιόγλου; Ουδείς. Κι όμως έγινε. Προφανώς αυτό έχει κατά νου ο (θεοσεβούμενος) Κασσελάκης και σου λέει γιατί να μη γίνει ακόμη ένα θαύμα. Απλά δεν γνωρίζει ότι τα θαύματα στην Ελλάδα τρεις μέρες κρατούν ή, όπως λέει κι ο λαός μας, κάθε μέρα δεν είναι τ’ Αϊ-Γιαννιού. 

Θα κλείσουμε με την ευθεία απειλή Κασσελάκη για την προηγούμενη ηγεσία για το οργανωτικό μπάχαλο και κυρίως για τις μαύρες τρύπες που λέει ότι παρέλαβε σε σχέση με τα οικονομικά του κόμματος. Μέχρι ο «διάφανος» και «αδιαμεσολάβητος» Κασσελάκης να παρουσιάσει στοιχεία και αποδείξεις για τις «μαύρες τρύπες» και για τα «μαύρα χρήματα», τα λόγια του δεν έχουν καμία αξία, παρά μόνο για τα συριζοτρόλ που μαλλιοτραβιούνται για το ποιος από τους Κασσελάκη και Τσίπρα είναι χειρότερος... συγγνώμη, καλύτερος θέλαμε να πούμε.