Ανησυχία και προβληματισμό έχουν προκαλέσει στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ευρύτερα στον χώρο της Αριστεράς οι εξελίξεις γύρω από την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να κλείσει το καθημερινό φύλλο της ιστορικής εφημερίδας «Η Αυγή».

Η είδηση αυτή έχει δημιουργήσει αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αρκετά στελέχη του κόμματος να εκφράζουν τις ενστάσεις τους, αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η αντίδραση του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Πουλάκη. Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Πουλάκης συνέκρινε την απόφαση του κ. Κασσελάκη με την απόφαση της Χούντας των Συνταγματαρχών το 1967, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς «Η Αυγή» την έκλεισε η Χούντα το 1967 και ο Κασσελάκης το 2024».

poulakis-avgi.jpeg

Η «Αυγή», μια από τις πιο ιστορικές εφημερίδες της χώρας, έχει μακρά ιστορία και θεωρείται σύμβολο της αριστερής παράδοσης και των αγώνων για τη δημοκρατία και την ελευθερία του Τύπου. Η απόφαση για το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου της, που ελήφθη από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει αντιδράσεις και αίσθημα απογοήτευσης μεταξύ των μελών και των υποστηρικτών του κόμματος, οι οποίοι θεωρούν την κίνηση αυτή ως πλήγμα για την ελευθερία της έκφρασης και την αριστερή ιδεολογία.

Έλενα Ακρίτα: Απο σήμερα η ενημέρωση πέφτει πιο χαμηλά

Με την ανάρτηση του πρωτοσέλιδου της Αυγής για την αιματοβαμένη Πρωτομαγιά του 1953 αντέδρασε η βουλευτής του κόμματος Έλενα Ακρίτα. «Κλείνει το καθημερινό φύλλο της Αυγής, από σήμερα η ενημέρωση πέφτει ακόμα πιο χαμηλά. Μέχρι να πιάσει πάτο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

akrita-avgi.jpeg