τρομοκρατία (η) 1. σύνολο εγκληματικών ενεργειών με δράστες ψυχικά διαταραγμένους ανθρώπους οι οποίοι επινοούν πολιτικές, πατριωτικές ή θρησκευτικές αιτίες για να δικαιολογήσουν την ικανοποίηση που τους προσφέρει το να σκοτώνουν «η τρομοκρατία δεν μπορεί να νικηθεί όσο οι τρομοκράτες αφήνονται να κυκλοφορούν ελεύθεροι» 2. ανομολόγητος έρωτας «δολοφόνοι και βομβιστές ήταν πάντα τρομοκρατία ενός μεγάλου κομματιού της αριστεράς»

Χρειάζεται η αναγκαία πυγμή...

Είναι ευχάριστο που η μαζική επανεμφάνιση διαταραγμένων συμπολιτών που ηδονίζονται να τινάζουν στον αέρα και να δολοφονούν, ακολουθήθηκε από συλλήψεις. Είναι όμως ιδιαιτέρως δυσάρεστο που η χώρα ακόμα υποφέρει από τους ψυχασθενείς που παριστάνουν τους θεούς, προκειμένου να μπορέσουν να διαχειριστούν την υποψία της ασημαντότητάς τους. Και το ακόμα πιο δυσάρεστο είναι ότι δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Βλέπετε, νομοθέτες και δικαστές στην Ελλάδα έχουν ως πρωταρχικό μέλημά τους την προστασία των εγκληματιών, τους οποίους φροντίζουν να αφήνουν ελεύθερους σε κάθε ευκαιρία. Για να καταλάβετε πόσο φιλοεγκληματικό είναι το ελληνικό σύστημα απονομής της δικαιοσύνης αρκεί να σας πω ότι ο συμπολίτης που έβαλε βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος, αφού το δικαστήριο του επέβαλε ποινή 11,5 ετών με αναστολή. Και φυσικά δεν είναι ο μόνος τρομοκράτης που απολαμβάνει το απαλό χάδι νομοθετών και δικαστών, δηλαδή αυτών που έπρεπε να είναι εχθροί των εγκληματιών, αλλά έχουν καταντήσει οι μεγαλύτεροι ευεργέτες τους.

Ντροπή τους

Σε αντίθεση με το πώς αντιμετωπίζουν τους εγκληματίες, οι νομοθέτες και οι δικαστές δεν βλέπουν με καθόλου καλό μάτι τους αστυνομικούς που θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους. Ετσι, δικαστήριο καταδίκασε σε 7,5 χρόνια φυλάκιση τον αστυνομικό που προσπάθησε και κατάφερε να γλιτώσει μια ηλικιωμένη γυναίκα από τους απαγωγείς της, επειδή η προσπάθειά του στοίχισε τη ζωή του ενός απαγωγέα. Μια ποινή που μάλλον έχει στόχο να πείσει κάθε αστυνομικό πως καλύτερα είναι να παίζει με το κινητό του παρά να κάνει τη δουλειά του.

Η κίνηση δεν προκαλεί καμία απορία

Δεν καταλαβαίνω γιατί στην κυβέρνηση ξεσηκώθηκαν για το πανό της Κουμουνδούρου. Ως άνθρωποι που σε κάθε ευκαιρία τιμούν τους αγώνες της Αριστεράς θα έπρεπε να ξέρουν ότι διαχρονικά, ένα από τα βασικότερα όπλα των αγώνων που δίνουν οι σύντροφοι, είναι η εκμετάλλευση νεκρών.

Αναμενόμενο

Από πού κι ως πού είναι είδηση το ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων μοτοσικλετιστών στην Ευρωπαϊκή Ενωση; Δεν πρόκειται για κάτι απολύτως αναμενόμενο για μια χώρα, σαν τη δική μας, που έχει το μικρότερο ποσοστό μοτοσικλετιστών που θεωρούν τον εγκέφαλό τους ζωτικό όργανο μεγάλης σημασίας, τόσης που τους οδηγεί να φορούν κράνος;