αντιπρύτανης (ο) 1. αυτός που δεν ξέρει τίποτα, αδαής, άσχετος «άκουγα τον Ευσταθόπουλο να λέει ότι δεν ήξερε ότι ο σέρβερ του ΕΚΠΑ ήταν στόχος, ότι δεν ξέρει αν μπορεί να απολυθεί αυτός που έριξε τον σέρβερ, ότι δεν ξέρει πώς θα μάθει η αστυνομία για παρανομίες στο πανεπιστήμιο και ότι δεν ξέρει για το κλίμα τρομοκρατίας και κατάλαβα πόσο αντιπρύτανης είναι» 2. αυτός που μπερδεύει το πανεπιστήμιο με μια πλατεία «ο Στάθης είναι τόσο αντιπρύτανης που όταν του είπαν για ανομία στα πανεπιστήμια αντέταξε ότι και στις πλατείες υπάρχει ανομία» 

Θα είναι σαν να μην συνέβη 

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Γεράσιμος Σιάσος, διέταξε ΕΔΕ για το σαμποτάζ στον σέρβερ του πανεπιστημίου. Την ΕΔΕ ανέλαβε (φαντάζομαι όχι κρυφά από τον πρύτανη) ο αντιπρύτανης Ευστάθιος Ευσταθόπουλος. Ακόμα κι αν θεωρήσουμε κατάλληλο για μια οποιαδήποτε έρευνα, έναν άνθρωπο ο οποίος –σύμφωνα με όσα λέει σε συνεντεύξεις– δεν ξέρει πολλά για το πανεπιστήμιο, το οποίο μάλιστα θεωρεί αντίστοιχο μιας πλατείας, σίγουρα δεν μπορούμε να θεωρήσουμε κατάλληλο να διενεργήσει ΕΔΕ κάποιος που φέρεται εμπλεκόμενος στην υπόθεση. Βλέπετε, ο συνδικαλιστής Βαϊνάς ισχυρίζεται ότι η πτώση του σέρβερ έγινε σε συνεννόηση με τον αντιπρύτανη και ενώ δεν μπορώ να ξέρω αν λέει αλήθεια, είμαι απολύτως σίγουρος πως επικεφαλής της έρευνας δεν μπορεί να είναι κάποιος που περιγράφεται ως συνεργός της πράξης που διερευνάται. Από την άλλη, δεν μπορώ να αποκλείσω το αυτοκουκούλωμα να είναι θεσμικά ενταγμένο στο αυτοδιοίκητο. 

Θυσίες 

Κατά τα άλλα, έχει απόλυτο δίκιο ο συνδικαλιστής Βαϊνάς όταν λέει «κάθε αγώνας έχει θυσίες». Εχουμε εδώ και πολλά χρόνια καταλάβει ότι κάθε αγώνας των «προοδευτικών» δυνάμεων έχει θυσίες από την υπόλοιπη κοινωνία. Οι σύντροφοι «αγωνιστές» δεν είναι τίποτα κορόιδα και να αγωνίζονται και να θυσιάζονται οι ίδιοι. 

Φανταστείτε αν δεν... ανησυχούσαν 

Μετά την προτροπή του καλλιτέχνη Βλάχου ήρθε και η νέα επίθεση των ταγμάτων εφόδου της Αριστεράς με την επωνυμία «Ρουβίκωνας», αυτήν τη φορά στο σπίτι της δημοσιογράφου Λίνας Κλείτου, για να επιβεβαιώσει ότι η μεγαλύτερη απειλή εναντίον των δημοσιογράφων στην Ελλάδα προέρχεται από την παράταξη που τάχα ανησυχεί για την ελευθερία του Τύπου. 

Αταίριαστο 

Διάβασα ότι το όνομα του κόμματος που ιδρύει ο ασυμβίβαστος αγωνιστής για τα δίκια της εργατικής τάξης, ο σύντροφος ο Πέτρος ο Κόκκαλης είναι «Κόσμος» και να σας πω την αλήθεια, κάπως απογοητεύτηκα. Και ο λόγος είναι επειδή περίμενα να βρει μια ονομασία κάπως πιο ταιριαστή, όπως Intravote ή Intrapol ή Intraleft.