Για «συμβολικό κλείσιμο του σέρβερ», στο πλαίσιο της αντίδρασης στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Παντελής Βαϊνάς, όταν με την εν λόγω δολιοφθορά εμποδίστηκαν οι ηλεκτρονικές εξετάσεις των φοιτητών της Νομικής. Μάλιστα, ο συνδικαλιστικής ισχυρίστηκε ότι «δεν έπαθαν και τίποτα οι φοιτητές» που αναγκάστηκαν να περιμένουν και καθυστέρησαν στις εξετάσεις τους.

Ο συνδικαλιστής  δήλωσε πως ο σέρβερ έκλεισε για μία ώρα με τη συμφωνία του αντιπρύτανη Ευστάθιου Ευσταθόπουλου, κάτι που υποστήριξε και χθες, με έτερες δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, λέγοντας: «Υπήρξε μια διαπραγμάτευσην με τον αντιπρύτανη Ευσταθόπουλο για να κλείσει για συμβολικούς λόγους για λίγη ώρα ο σέρβερ. Το δέχθηκε ο κ. Ευσταθόπουλος και έκανε διακοπή του σέρβερ εξ αποστάσεως. Ήταν μια συμβολική ενέργεια». Εάν ο αντιπρύτανης είχε αρνηθεί, σημείωσε, «δεν θα είχαμε κάνει τίποτα».

Από την πλευρά του, ο αντιπρύτανης του ΕΚΠΑ με δήλωσή του χθες χαρακτήρισε «προδήλως ψευδή» τα όσα ανέφερε ο συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ, σημειώνοντας πως αν δεν ανακαλέσει θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Σε διάψευση προχώρησε και σήμερα με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ: «Αυτά που λέει ο κ. Βαϊνάς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είναι ψέματα. Δεν διαπραγματεύτηκα με κανέναν που κάνει παράνομες ενέργειες και δολιοφθορές». Επανέλαβε ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη σήμερα ή αύριο και πρόσθεσε ότι σήμερα έχει καλέσει να καταθέσουν άτομα που έχουν εμπλοκή στο περιστατικό, καθώς έχει αναλάβει ο ίδιος την ΕΔΕ.

Στις σημερινές του δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, ο Παντελής Βαϊνάς ισχυρίστηκε ότι «δεν έπαθαν και τίποτα» οι φοιτητές που καθυστέρησαν στις εξετάσεις. Είπε συγκεκριμένα: «Τη Δευτέρα στο κέντρο Πληροφορκής του ΕΚΠΑ υπήρχε μια κινητοποιήση του συλλόγου Διοικητικών η οποία είχε δημοσιοποιηθει απο την Παρασκευή. Η κινητοποίηση δεν είχε στόχο να κάνει καμία δολιοφθορά. Είχε ένα αίτημα στο οποίο υπήρξε συνεννόηση να διακοπεί ο σέρβερ συμβολικά ώστε να δείξει την αντίθεσή της κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων. Οι φοιτητές δεν έπαθαν τίποτα που περίμεναν μία ώρα. Κάθε κινητοποίηση έχει ένα κόστος». Πρόσθεσε ότι «το κτίριο ήταν κλειστό δεν μπήκε κανένας μέσα, παρουσία του προισταμένου του τμήματος ζητήσαμε να γίνει μία διακοπή. Με τον αντιπρύτανη συζητήσαμε σε ανοιχτή ακρόαση σε πλαίσιο διαπραγμάτευσης πόση ώρα θα "πέσει" ο σέρβερ, η διακοπή του σέρβερ έγινε από απόσταση. Ο κ. Ευσταθόπουλος συμφώνησε. Τη διακοπή την έκαναν σε συννενόηση ο προιστάμενος του τμήματος με τον κ. Ευσταθόπουλο. Υπάρχουν μάρτυρες και δημοσιογράφοι που ήταν μπροστά. Είχαμε μία ώρα διακοπή».

Για την αναστολή καθηκόντων του υπαλλήλου που δήλωσε ότι συμμετείχε στο σαμποτάζ, ο κ. Βαϊνάς είπε στις χθεσινές δηλώσεις του ότι πρόκειται για έναν εργαζόμενο 19 χρόνια στο ΕΚΠΑ, ενώ υποστήριξε ότι του επιβλήθηκε ποινή «ως ένδειξη πυγμής από τον πρύτανη».