Απαράδεκτες καταστάσεις εξελίσσονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών όπου υπό κανονικές συνθήκες θα ξεκινούσε η εξεταστική περίοδος μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εξέδωσε η φοιτητική παράταξη «Αντινομία ΕΑΑΚ» στις 11:00, «οι φοιτητικοί σύλλογοι από κοινού με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΚΠΑ πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κλειδί του ΕΚΠΑ με σκοπό το μπλοκάρισμα της τηλε-εξεταστικής».

Αυτό είχε αποτέλεσμα εκατοντάδες φοιτητές που περίμεναν με αγωνία να δώσουν εξετάσεις μετά και τη συνεχιζόμενη κατάληψη της σχολής τους, να μην μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα e-class και κατ΄ επέκταση ούτε στην πλατφόρμα Webex στην οποία θα έδιναν κανονικά εξετάσεις.

Ήδη αναβλήθηκε η ηλεκτρονική εξέταση του μαθήματος του Συνταγματικού Δικαίου του α’ εξαμήνου.

ΕΔΕ για το περιστατικό διέταξαν οι πρυτανικές αρχές

Οι πρυτανικές Αρχές διέταξαν Ενορκη Διοικητική Εξέταση, ενώ παράλληλα ζήτησαν να υπάρξει και μεγαλύτερη ασφάλεια στο κτίριο όπου στεγάζονται οι κρίσιμες υποδομές του πανεπιστημίου για τη διεξαγωγή των εξ αποστάσεως εξετάσεων. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται εντός της Πανεπιστημιούπολης.

Διαβάστε περισσότερα για