Βαθιά παράνομη κίνηση ήταν το μπλοκάρισμα των ηλεκτρονικών εξετάσεων των φοιτητών της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ από διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου και μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Αυτό επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε συνέντευξη του στο Πρώτο Πρόγραμμα σχολιάζοντας τη δολιοφθορά στις εξετάσεις. «Είτε αφορά σαμποτάζ, είτε αφορά καταστροφή δημόσιας περιουσίας, είτε παράνομη κατάληψη, είτε τέλεση οποιασδήποτε παράνομης πράξης, πρέπει να συμφωνήσουμε σε αυτή τη χώρα κάποια στιγμή ότι δεν είναι αντικείμενο πολιτικής συζήτησης η εφαρμογή του νόμου, ούτε είναι κάποια δεξιά ατζέντα ή δεξιά πολιτική. Και αυτοί, οι οποίοι καταχρώνται μάλιστα τη δημόσια περιουσία και τους φόρους των Ελλήνων φορολογούμενων πολιτών- γιατί το να μπλοκάρεις, για παράδειγμα, έστω και για μία ώρα τις εξετάσεις των φοιτητών δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε ακτιβισμός, ούτε ένα κοινωνικό μέτρο ή μια επαναστατική κίνηση. Είναι μια βαθιά παράνομη κίνηση, η οποία μάλιστα εμποδίζει φοιτητές να δώσουν τις εξετάσεις τους. Παρεμποδίζει τη λειτουργία του πανεπιστημίου. Είναι παιδιά, τα οποία με το υστέρημα, με τους κόπους των γονιών τους προσπαθούν να σπουδάσουν. Αλλά πιστεύω ότι το αυτονόητο πρέπει να συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις, ό,τι πρέπει να κάνουν οι πρυτανικές αρχές αντίστοιχα για τους διοικητικούς και ό,τι προβλέπεται από τη δικαιοσύνη» είπε.  

«Έχει καθήκον ο καθένας που κατέχει το οποιοδήποτε αξίωμα είτε σε επίπεδο πανεπιστημίου είτε κυβέρνησης είτε σε οποιοδήποτε επίπεδο να ασκεί τα καθήκοντά του, όπως προβλέπει ο νόμος. Εφόσον ένας πρύτανης, για παράδειγμα, αντιλαμβάνεται και ενημερώνει ότι τελείται μια παράνομη πράξη πρέπει να ακολουθήσει ό,τι προβλέπει ο νόμος για τους δράστες αυτής της πράξης και να επιβάλλει, εφόσον πιστοποιηθεί ότι συνέβη οτιδήποτε παράνομο, τις προβλεπόμενες ποινές» πρόσθεσε.

Τόνισε, επίσης, ότι προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της εξεταστικής για τους φοιτητές, εφαρμογή του νόμου- όπου καλούνται οι αρχές- με ένα σωστά επιχειρησιακό τρόπο και από εκεί και πέρα να διανύσουμε και την υπόλοιπη απόσταση ως κράτος. «Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση, που ξεκινήσαμε να τη διανύουμε έτσι ώστε να μην είναι καν είδηση η εκκένωση μιας κατάληψης» σημείωσε.