Η κυβέρνηση καταδικάζει απερίφραστα, με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, τις επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για την επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι της δημοσιογράφου, Λίνας Κλείτου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Το θύμα μιας επίθεσης δεν πρέπει να διαχωρίζεται ούτε με βάση την ιδιότητά του, την επαγγελματική ή την πολιτική του ταυτότητα. Αυτές είναι άνανδρες επιθέσεις από ανθρώπους που πολλές φορές κρύβονται πίσω από κουκούλες και ανωνυμία» σημείωσε.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στις αρμόδιες αρχές ότι θα επιβληθεί ο νόμος και θα συλληφθούν οι ένοχοι. Αυτονόητο θα ήταν και περιμένουμε μια αντίστοιχη ανακοίνωση με της ΝΔ και από τα υπόλοιπα κόμματα για να μην δούμε άλλη μια φορά το υποκριτικό φαινόμενο να καταδικάζουμε επιθέσεις με βάση το ποιος είναι το θύμα» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα που κάνει λόγο για αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, σημείωσε: «Με το νέο δελτίο τιμών φαρμάκου η τιμή των γενοσήμων φαρμάκων έχει πέσει μεσοσταθμικά 7%. Τα ποσοστά συμμετοχής των ασθενών δεν έχουν μεταβληθεί, δεν αλλάζουν. Το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι ο ΕΟΠΥΥ εφαρμόζοντας από 12 Φεβρουαρίου την υπουργική απόφαση πλέον αποζημιώνει το φθηνότερο γενόσημο, ανά θεραπευτική κατηγορία. Το υπουργείο υγείας επεξεργάζεται σχέδιο για να διορθώσει τυχόν υπερβολικές επιβαρύνσεις».

Για τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμο περί ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων που συζητείται στη βουλή, ανέφερε: «Με απόλυτο σεβασμό στην εκκλησία, σε καμία περίπτωση δεν θα μπούμε σε μια αντιπαράθεση με τον Αρχιεπίσκοπο, από εκεί και πέρα γίνεται ονομαστική ψηφοφορία και για να γίνει υπάρχει μια συγκεκριμένη κοινοβουλευτική διαδικασία. Δεν υπάρχει καμία άλλη διαδικασία και θα έχουμε σήμερα την ψηφοφορία γιατί ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία. 'Αρα προφανώς είναι ζήτημα της βουλής και τον κοινοβουλευτικών κομμάτων να αιτηθούν ονομαστική ψηφοφορία και έτσι θα συνεχίσει να υφίσταται».

Απαντώντας σε ερώτηση για τα στελέχη της κυβέρνησης που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο και το κυβερνητικό μέλλον τους επανέλαβε ότι δεν υπάρχει κομματική πειθαρχία στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο και υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει την πιο αρραγή κοινοβουλευτική ομάδα.

Για το έγγραφο που δημοσιεύθηκε στον ημερήσιο Τύπο και κάνει λόγο για προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο και τις δηλώσεις του Κώστα Καραμανλή στην εξεταστική επιτροπή ο κ. Μαρινάκης είπε: «Πάγια θέση της κυβέρνησης και νομίζω ότι είναι η σωστή και αυτονόητη στάση μιας κυβέρνησης που σέβεται την διάκριση των εξουσιών είναι να μην σχολιάζει εν εξελίξει υπό διερεύνηση υποθέσεις».

«Δεν μπορώ να υιοθετήσω κανένα συμπέρασμα και κανένα πόρισμα κανενός μέσου, ούτε να το δεχτούμε, ούτε να το σχολιάσουμε, ούτε να το απορρίψουμε. Κατέθεσε ο πρώην υπουργός και έδωσε τις απαντήσεις του, δέχθηκε όλες τις ερωτήσεις και η αρμόδια επιτροπή θα βγάλει τα πορίσματά της. Η δικαιοσύνη θα βγάλει και εκείνη τα δικά της συμπεράσματα. Δεν είναι πρέπον η κυβέρνηση να σχολιάσει μια εν εξελίξει υπό διερεύνηση υπόθεση. Και αυτό δεν είναι συγκάλυψη σε καμία περίπτωση είναι σεβασμός στο κράτος δικαίου και στη διάκριση των εξουσιών».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την άρση ασυλίας των βουλευτών ανέφερε: «Ο κ. Κασσελάκης αφού μάθει τον τρόπο διεξαγωγής των ευρωεκλογών ας μάθει και τι συνέβη στη χώρα τα προηγούμενα χρόνια σχετικά με το θέμα της βουλευτικής ασυλίας και με το νόμο περί ευθύνης υπουργών». Σημείωσε ότι αυτή την πρόταση την είχε κάνει και ο κ. Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός αλλά από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ, άλλαξε το καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας και πλέον αίρεται υποχρεωτικά όταν οι βουλευτές κατηγορούνται για αδικήματα που συνδέονται με την άσκηση των καθηκόντων τους. «Επίσης άλλαξε και το άρθρο 86 και τα όρια παραγραφής των αδικημάτων των βουλευτών συμπίπτουν πλήρως με όλους τους υπόλοιπους πολίτες» είπε. «'Αρα είναι καλύτερο από βαρύγδουπες προτάσεις και μεγαλοστομίες να κάνουμε πράξεις» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.

Ο Μαρινάκης αφού διαχώρισε τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών επιτέθηκε στον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη λέγοντας ότι εξελέγη Έλληνας ευρωβουλευτής για να συκοφαντεί την Ελλάδα. «Χρησιμοποιούν κάποιοι τον ανθρώπινο πόνο για να κάνουν πολιτικό παιχνίδι» τόνισε. «Ένας από αυτούς είναι και ο ευρωβουλευτής κ.Αρβανίτης που εξελέγη ευρωβουλευτής και με τα χρήματα των ευρωπαίων φορολογούμενων συκοφαντεί την χώρα του» σημείωσε.

Τέλος για το ζήτημα των αγροτών επανέλαβε ότι έχουν εξαντληθεί τα δημοσιονομικά περιθώρια.