Μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν με πανό και τρικάκια χθες το βράδυ στο σπίτι της δημοσιογράφου, Λίνας Κλείτου.

Οι αυτόκλητοι τιμωροί επικαλέστηκαν ως αφορμή για την απαράδεκτη επίθεση σχόλιο της δημοσιογράφου για τον Γιάννη Μάγγο, πατέρα του Βασίλη Μάγγου, που είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τα ΜΑΤ. Συγκεκριμένα η Λίνα Κλείτου, σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, χρησιμοποίησε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζεται ο Γιάννης Μάγγος, γράφοντας: ««Καλύτερη διαφήμιση υπέρ των Ιδιωτικών ΑΕΙ από αυτή που κάνει ο τυπάκος με το κατσιασμένο επαναστατικό μαλλί, δεν θα μπορούσε να γίνει. Ολη η αποτυχία του προοδευτικού σκοταδισμού, σε μια εικόνα».

Σε ανάρτησή της για την επίθεση, η δημοσιογράφος κάνει λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσής της: «Η πρώτη φασιστική, παρέμβαση #Ρουβίκωνα εναντίον γυναίκας δημοσιογράφου, για τρίχες!, με βάση την ανακοίνωση του. Στόχος,ο εκφοβισμός και η φίμωσή μου. Ακολούθησε της στοχοποίησης μου από δημοσιογράφους κ εκδότες Σύριζα και ΚΚΕ μαζί με τους χυδαίους της υπόγας. Στο κενό σύντροφοι», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Στο κείμενο ανάληψης ευθύνης της επίθεσης του Ρουβίκωνα, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Καμία χυδαιότητα δεν θα μείνει αναπάντητη. Είναι ολοφάνερο ότι ζούμε σε μια εποχή στην οποία μια πολύ μεγάλη μερίδα δημοσιογράφων έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας και δεοντολογίας. Χωρίς καμία ντροπή και με μόνο γνώμονα το κέρδος και το προσωπικό συμφέρον μετατρέπονται καθημερινά σε δεκανίκια της κυβέρνησης, ώστε να περάσουν το οποιοδήποτε κυβερνητικό αφήγημα».