ΕΚΠΑ (το) 1. αυτό που προσπαθεί να φανεί σοβαρό αλλά στερείται σοβαρότητας, κατά λάθος αστείο, «μα πόσο ΕΚΠΑ μπορεί να είναι αυτό το πόρισμα της ΕΔΕ για τη δολιοφθορά στον σέρβερ του πανεπιστημίου;», 2. συγκάλυψη παραβατικής συμπεριφοράς ή εγκληματικής δραστηριότητας, κουκούλωμα, «καμία από τις συμμορίες που δρουν στα πανεπιστήμια δεν θα μπορούσε να δράσει χωρίς ΕΚΠΑ»
Υπάρχει και η δικαιολογία με το ρακούν
Θυμάστε τη δολιοφθορά στον σέρβερ του ΕΚΠΑ, η οποία έγινε η αιτία αναβολής των εξ αποστάσεως εξετάσεων της 12ης Φεβρουαρίου; Ε, λοιπόν, δεν έγινε ποτέ. Τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η ΕΔΕ που διέταξε ο πρύτανης του ιδρύματος και της οποίας επικεφαλής ήταν ο αντιπρύτανης Ευσταθόπουλος, ο οποίος δεν βρήκε τίποτα το μεμπτό για τον πρύτανη, οποιοδήποτε μέλος του διοικητικού προσωπικού, φοιτητή και τον εαυτό του. Σύμφωνα με την ΕΔΕ, ο σέρβερ έκλεισε για να προστατευτεί από την επίθεση «μικρής ομάδας ατόμων», γεγονός για το οποίο κανείς (ούτε πρύτανης ούτε αντιπρύτανης) δεν μας ενημέρωσε τις μέρες που ακολούθησαν το συμβάν, καθώς δεν θα το είχαν ακόμα σκεφτεί ως δικαιολογία. Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω την επόμενη φορά που θα διερευνηθεί κάποιο ανάλογο συμβάν το πόρισμα να αποδοθεί σε κάποια θεϊκή παρέμβαση ή να περιγραφεί ως η πρώτη φάση της αφύπνισης των μηχανών λίγο πριν κατακτήσουν τον πλανήτη. Θα ήταν το ίδιο πειστικό, αλλά πολύ διασκεδαστικότερο.
Απηύδησε
«Αν υπάρχει ένα άτομο το οποίο μπορεί να εμπνεύσει περισσότερο από μένα, να ενώσει όλο τον προοδευτικό κόσμο, να διοικήσει τη χώρα καλύτερα, να εκπροσωπήσει καλύτερα τη χώρα στο εξωτερικό, βρες το μου και θα το στηρίξω», είπε ο Στέφανος με τα κολλητά ρούχα λίγο πριν κατηγορήσει τον πρωθυπουργό για αλαζονεία.
Την ίδια ώρα, κάπου στην Ευρώπη...
«Eίμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω χιλιάδες παιδιά στα γήπεδα με τους γονείς τους… αυτό είναι εξέλιξη, είναι πολιτισμός, είναι πρόοδος», είπε ο υπουργός Προστασίας κάποιου πολίτη, ο Μιχάλης ο Χρυσοχοΐδης, αλλά ξέχασε να προσθέσει ότι όσα περιέγραψε τόσο εύγλωττα, «είναι αυτό που συμβαίνει στις πολιτισμένες χώρες της Ευρώπης και κάτι που δεν βλέπουμε στην Ελλάδα». Αλλά ίσως να το παρέλειψε ως ευκόλως εννοούμενο.
Να τους ζήσει
Η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Νορβηγία αναγνώρισαν και επισήμως το παλαιστινιακό «κράτος» γιατί τι πιο λογικό από το να έχουν δικό τους κράτος άνθρωποι που στη συντριπτική τους πλειονότητα συμφωνούν με τη δράση της Χαμάς. Με το καλό και αναγνώριση του ισλαμικού κράτους (που είναι ευρύτερα γνωστό με το όνομα ISIS).