ευρωεκλογές (οι) 1. σημαντικό γεγονός για το οποίο δεν παρατηρείται ενδιαφέρον, «έπρεπε να φτάσει ελληνική ομάδα στον τελικό του για να πάψει το Conference League να είναι ευρωεκλογές για τους Ελληνες» 

Προσοχή στην αποχή 

Δεν ξέρω αν το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά απέχουμε σχεδόν μία εβδομάδα από τις ευρωεκλογές, οι οποίες φοβάμαι ότι για τους περισσότερους είναι απλώς ένα χρονικό ορόσημο ανάμεσα στους τελικούς των συλλογικών διοργανώσεων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ και την έναρξη του Euro. Κι αυτό είναι α) κακό και β) αναπόφευκτο. Κακό γιατί η αδιαφορία για κάθε εκλογική διαδικασία είναι ήττα για τη δημοκρατία και αναπόφευκτο γιατί στην πραγματικότητα (και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) οι ευρωεκλoγές έχουν το ίδιο ενδιαφέρον με αστυνομικό μυθιστόρημα του οποίου γνωρίζουμε το τέλος. H Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτη με διαφορά, ο ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου με τα κολλητά ρούχα θα συνεχίσει τις χαμηλές (για κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης) πτήσεις και στο ΠΑΣΟΚ θα ψάχνουν για αντικαταστάτη του συντρόφου Ανδρουλάκη. Οι ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν θα είναι κάποιοι που ήδη είναι ευρωβουλευτές συν κάποιοι σελέμπριτιζ και για τα επόμενα τρία χρόνια (και πιθανότατα για περισσότερα) πρωθυπουργός θα είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μόνο προσοχή γιατί μια τέτοια σιγουριά έκανε τους Αθηναίους να μην πάνε να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών και βρέθηκαν με δήμαρχο Δούκα. 

Νίκο, πρόσεχε! 

Είπα «Δούκα» και νομίζω ότι οφείλω να πω στον σύντροφο Ανδρουλάκη να ελέγξει τον κόρφο του: χθες πήρα μήνυμα στο viber από δημοσκοπική εταιρεία η οποία διεξάγει έρευνα για τον Δήμο της Αθήνας και το μέχρι στιγμής «έργο» του δημάρχου Εξαρχείων. Το κακό για τον κραταιό Νικόλα είναι ότι μέσα στις ερωτήσεις για τον δήμο διαρκώς πετιόντουσαν ερωτήσεις για το μέλλον του συντρόφου Δούκα στην κεντρική πολιτική σκηνή. 

Μπράβο σας, συγχαρητήρια και καλορίζικο 

Μετά και τον τελικό του Conference League φαίνεται πως η χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο και για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ πήρε το πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός πήρε το κύπελλο, ο Ολυμπιακός πήρε έναν ευρωπαϊκό τίτλο και η ΑΕΚ πήρε τα εύσημα για το ωραίο της γήπεδο. 

Ξεκάρφωμα 

Είδα τον Στέφανο με τα κολλητά ρούχα στον τελικό και θέλω να πω ότι κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί άνθρωπο που α) θέλει να παραστήσει ότι βλέπει μπάλα αλλά δεν λέει τι ομάδα είναι, β) άνθρωπο που βλέπει μπάλα αλλά δεν υποστηρίζει καμιά ομάδα και γ) άνθρωπο που πάει σε αγώνα άλλης ομάδας από τη δική του για να γυρίσει διαφημιστικά σποτ για το Τικ Τοκ.