βλάχος (ο) 1. καλλιτέχνης με προοδευτικό πρόσημο, «νομίζω πως αυτή τη στιγμή οι πιο βλάχοι καλλιτέχνες είναι η Τσανακλίδου και η Μποφίλιου», 2. αυτός που προτρέπει σε βίαιες πράξεις εναντίον όσων δεν συμπαθεί, «Αριστερά και Ακροδεξιά είναι γεμάτες βλάχους», 3. αχάριστος, αγνώμων, «πρέπει να είσαι πολύ βλάχος για να επιτίθεσαι στους δημοσιογράφους των πρωινάδικων όταν πριν λίγο καιρό έτρεχες στις εκπομπές τους για να διαφημιστείς».

Δεν ξέρω τις πολιτικές πεποιθήσεις του ηθοποιού Βλάχου, αλλά αν έπρεπε να μαντέψω θα έλεγα ότι είναι αριστερός. Για ακροδεξιός δεν μου κάνει και κανείς κεντρώος ή δεξιός δεν θα προέτρεπε σε βία εναντίον πολιτικών και δημοσιογράφων που δεν του αρέσουν. Κανείς κεντρώος ή δεξιός καλλιτέχνης, π.χ., δεν θα τραγουδούσε ποτέ σε λάιβ του «ρίξτε μέσα σε έναν σάκο Ράνια Τζίμα και Τσιπράκο». Κι όχι μόνο επειδή σίγουρα θα γινόταν η αφορμή για να εκδοθεί κάποιο ψήφισμα καταδίκης της Ελλάδας από το Ευρωκοινοβούλιο, όχι μόνο επειδή δεν θα τον υποστήριζε κανένας κεντρώος ή δεξιός, αλλά και γιατί οι κεντρώοι και οι δεξιοί πολίτες δεν έχουν τον ίδιο στόχο με τους αριστερούς: δεν θέλουν να ανατρέψουν το πολίτευμα και να κάνουν επανάσταση, όπως οι σύντροφοι. Δεν έχουν την ίδια επιθυμία για καταστροφή και θάνατο που έχουν αριστεροί και ακροδεξιοί, η ιδεολογία των οποίων –ως επαναστατική– πάει αναπόφευκτα χέρι χέρι με τη βία.

Επιθέσεις

Εν τω μεταξύ λίγες ημέρες πριν, ο (σίγουρα προοδευτικός) ηθοποιός Βλάχος αποφάσισε να κάνει τον… Νταλάρα και επιτέθηκε στους δημοσιογράφους που είχαν πάει στην παρουσίαση μιας σειράς στην οποία πρωταγωνιστεί, λέγοντάς τους ότι «λερώνουν κάθε τι που αγγίζουν». Προφανώς κάτι θα ξέρει αν κρίνω από τις φορές που εμφανίστηκε στα πρωινάδικα για να διαφημιστεί.

Θα κάνουν ότι τους αρέσει τελικά...

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου –γνωστού και ως ΕΚΠΑ–, σε συνεργασία με τους φοιτητοπατέρες, να μη ρίξουν τους σέρβερ του Ιδρύματος και γιατί, με αυτόν τον τρόπο, να μη σαμποτάρουν τις εξετάσεις των φοιτητών. Αφού δεν πρόκειται ποτέ να απολυθούν, γιατί στην τελική να μην κάνουν ό,τι θέλουν και ό,τι τραβάει η συντεχνιακή ψυχούλα τους;

Πλασμένοι

Ακούγοντας τον μπαμπάτσικο Στέφανο να λέει πόσο πολύ χεσμένο έχει τον Μπέο και διαβάζοντας την απάντηση του Μπέου στα μέσα της κοινωνικής της δικτύωσης, το συμπέρασμα είναι ένα: ο ηγέτης της Τζάκρη και ο δήμαρχος του Βόλου είναι –τουλάχιστον από απόψεως επιπέδου– πλασμένοι ο ένας για τον άλλον.