συμβολικός αποκλεισμός (ο) 1. αποκλεισμός δρόμων, «οι αγρότες προχώρησαν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού, κατά τη διάρκεια της οποίας δεν επετράπη η διέλευση στα οχήματα», 2. ωραιοποιημένη περιγραφή της πραγματικότητας, «το να αποκαλούνται “παρεμβάσεις» οι απειλές και οι επιθέσεις από τραμπούκους είναι ένας κλασικός συμβολικός αποκλεισμός δρόμων», 3. απόδειξη της αδυναμίας των περισσότερων δημοσιογράφων να περιγράψουν την πραγματικότητα και της επιμονής τους να παπαγαλίζουν κλισέ, «νομίζω ότι αρκεί η παρακολούθηση ενός οποιουδήποτε δελτίου ειδήσεων προκειμένου να διαπιστωθεί ο συμβολικός αποκλεισμός δρόμων». 

Ο όρος «συμβολικός αποκλεισμός δρόμων» είναι ένα καλό δείγμα της αδυναμίας πολλών δημοσιογράφων να περιγράψουν την πραγματικότητα, της αδυναμίας τους να σταματήσουν να παπαγαλίζουν κλισέ και –κυρίως– της έφεσής τους στην κολακεία κάθε διαμαρτυρομένου. Διότι οι συγκεκριμένοι αποκλεισμοί, για τους οποίους καθημερινά ακούμε στα δελτία ειδήσεων, είναι κανονικότατοι και νομίζω θα άξιζε σε κάθε δημοσιογράφο που παπαγαλίζει τον όρο, να βρεθεί με το αυτοκίνητό του σε έναν τέτοιο δρόμο. Θα ήταν κι αυτό μια δίκαιη (πλην όμως μικρή) τιμωρία για το κακό που κάνουν κάθε φορά που εξωραΐζουν μια παραβατική συμπεριφορά, κάθε φορά που στηρίζουν μια παλαβή απαίτηση που ικανοποιείται μόνο με χρήματα φορολογουμένων και κάθε φορά που παραπληροφορούν προσαρμόζοντας την πραγματικότητα σε οτιδήποτε νομίζουν ότι θα τους κάνει συμπαθείς στο κοινό τους. 

Ρόλοι 

Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω την έκπληξη για τις θεατρικές εμφανίσεις του συντρόφου συριζαίου Πέτρου Παππά, ειδικά για εκείνην στην οποία με τζωρτζόγλεια ερμηνευτική ικανότητα υποδύεται τον Ιησού. Τι διαφορετικό άλλωστε είναι ένας αριστερός πολιτικός από κάποιον που υποδύεται ότι είναι ο σωτήρας του λαού; 

Και σιγά τι έκαναν τα παιδιά 

Αν κάτι επιβεβαιώνεται από τις συλλήψεις των δυο ΟΥΚάδων, που στην κατοχή τους βρέθηκαν όπλα και εκρηκτικά, είναι η μεγάλη καρδιά του Ελληνικού Δημοσίου και ειδικότερα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, αφού, παρότι οι δύο ένστολοι είχαν συλληφθεί και στο παρελθόν, το Πολεμικό Ναυτικό, μη θέλοντας να τους κακοκαρδίσει, αντί να τους αποτάξει με τις κλοτσιές, τους είχε τοποθετήσει σε διοικητικές θέσεις. 

Ανενόχλητοι 

Πρόωρα αποφυλακισμένος με όρους ήταν το μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς» που συνελήφθη με όπλα και εκρηκτικά. Ο εγκληματίας ξαναμπήκε φυλακή (εννοείται για λίγο προκειμένου να μην αναστατωθούν οι ευαίσθητοι με τα δικαιώματα των εγκληματιών συμπολίτες) και οι αρμόδιοι που ενέκριναν την πρόωρη αποφυλάκισή του θα συνεχίσουν ανενόχλητοι να επιτελούν το έργο τους.