τρακτέρ (το) 1. όχημα το οποίο μπορεί να κινείται απαλλαγμένο από τις δεσμεύσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας «στην Ελλάδα όλα τα οχήματα είναι τρακτέρ» 2. μέσο εκβιασμού «όχι μόνο δεν δέχομαι την πρότασή σου, αλλά σε πληροφορώ ότι δεν θα υποκύψω σε κανένα τρακτέρ» 3. αυτό που τρομάζει την κυβέρνηση «αν εξαιρέσουμε τους λαθρομετανάστες, τους ρομά, όσους διαδηλώνουν, όσους καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, όσους πετάνε μολότοφ, όσους βανδαλίζουν, όσους βάζουν βόμβες, όσους παραβιάζουν τον ΚΟΚ, όσους κλείνουν δρόμους, όσους ασκούν βία, όσους είναι οργανωμένοι σε συνδέσμους οπαδών ομάδων, κανείς άλλος δεν είναι τρακτέρ για την κυβέρνηση»
Δεν ξέρω με ποιο σκεπτικό ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε να επιτρέψει στους αγρότες να κατέβουν με τα τρακτέρ στην Αθήνα, αλλά ομολογώ ότι η ιδέα του είναι καταπληκτική και μάλλον βασίζεται στην πεποίθηση ότι όλοι μπορούν να βασανίζουν τους κατοίκους της πρωτεύουσας, αρκεί να το κάνουν συντεταγμένα. Γι’ αυτό, αποδεικνύοντας ότι δεν σηκώνει ελέφαντα στο σπαθί του, έβαλε όριο στον αριθμό των τρακτέρ με τα οποία οι αγρότες θα προσπαθήσουν να κάνουν τον βίο αβίωτο σε όσους θα είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται στον δρόμο τις ώρες που εκείνοι θα κάνουν το σόου τους. Κάποιος θα μπορούσε να παρατηρήσει ότι κανονικά δεν θα έπρεπε κανένα τρακτέρ να βρίσκεται στον δρόμο και ότι το πρώτο μέλημα μιας κυβέρνησης θα έπρεπε να είναι η επιβολή του νόμου και η διευκόλυνση των πολιτών που είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν, αλλά στο υπουργείο πιστεύουν ότι μετά την ψήφιση της ισότητας στον γάμο η κοινωνία δεν είναι έτοιμη για άλλη μια τόσο μεγάλη μεταρρύθμιση.
Απαιτήσεις
Κατά τα άλλα, οι αγρότες θα μας βασανίσουν απαιτώντας περισσότερα λεφτά προκειμένου να μην μπουν στον κόπο να εκσυγχρονιστούν και να κάνουν πιο αποδοτική την εργασία τους. Πράγμα που βρίσκω απολύτως λογικό καθότι πάντα είναι προτιμότερο να διεκδικείς παρά να αλλάζεις και να προσαρμόζεσαι στην πραγματικότητα.
Εχουν μάθει τα κλισέ… παπαγαλία
Οσο περνάει ο καιρός τόσο πείθομαι ότι λίγα πράγματα στη ζωή είναι τόσο δύσκολα όσο το να καταλάβει ένας δημοσιογράφος, που έχει συνηθίσει πλέον να παπαγαλίζει όλου του κόσμου τα κλισέ, ότι αυτοί που καταλαμβάνουν τα πανεπιστήμια δεν είναι «οι φοιτητές». Στην πραγματικότητα δεν είναι παρά κάποιοι ελάχιστοι φοιτητές μαζί με κάποιους παντελώς άσχετους.
Ερώτημα
Αλήθεια, εκείνη η Ενορκη Διοικητική Εξέταση, γνωστή στους περισσότερους και ως ΕΔΕ, με θέμα το πριν ολίγων ημερών σαμποτάζ στον σέρβερ του Πανεπιστημίου Αθηνών, προκειμένου να μην γίνουν οι τηλε-εξετάσεις και στην οποία ο αντιπρύτανης είναι επικεφαλής, παρότι ταυτοχρόνως είναι και εμπλεκόμενος στην υπόθεση, πώς πάει;