μπλόκο (το) 1. Εκβιασμός, «ελπίζω η κυβέρνηση να μην υποχωρήσει στα μπλόκα των αγροτών που κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από αυτούς», 2. σαδιστική συμπεριφορά, βασανιστήριο, «και γιατί να μην κάνουν μπλόκα οι αγρότες την εποχή που δεν έχουν τίποτα άλλο να κάνουν;», 3. απαίτηση που είναι αδύνατον να ικανοποιηθεί, «το να απαιτείς να έχεις σταθερό εισόδημα ανεξαρτήτως του όγκου και της ποιότητας της παραγωγής σου είναι μπλόκο».

Καταλαβαίνω απολύτως τους αγρότες που, παρά τις παραχωρήσεις που έκανε ο πρωθυπουργός (με χρήματα των φορολογούμενων για να μην ξεχνιόμαστε), επιμένουν να παραμείνουν στα μπλόκα. Αλλη δουλειά αυτή την εποχή δεν έχουν, οπότε γιατί να μη διεκδικήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα εκβιάζοντας με αποκλεισμούς δρόμων; Στο κάτω κάτω, ποιος ελεύθερος επαγγελματίας δεν θα ήθελε το κράτος να τον κάνει να αισθάνεται σίγουρος για το εισόδημά του, ανεξαρτήτως όγκου και ποιότητας παραγωγής ή παρεχόμενων υπηρεσιών; Και ποιος (αν δεν είχε άλλη δουλειά να κάνει) δεν θα διαδήλωνε για να απαιτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κρατική βοήθεια, αδιαφορώντας για τις ανάγκες των υπόλοιπων κατοίκων της χώρας και αφήνοντας στην άκρη οποιαδήποτε συζήτηση για τις άβολες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στον κλάδο του;

Ηρεμήστε

Η αναστολή καθηκόντων για τον έναν από τους διοικητικούς που σαμπόταραν τις εξετάσεις στο ΕΚΠΑ, δηλαδή η κανονική καταβολή του μισθού χωρίς την αντεργατική υποχρέωση της παρουσίας στην εργασία, δεν πρέπει να εξοργίζει τόσο τους κανονικούς εργαζομένους. Σκεφτείτε ότι τουλάχιστον έτσι δεν θα μπορεί να σαμποτάρει κι άλλο τη λειτουργία του πανεπιστημίου.

Ψάχνεται ακόμα κι αυτός

Νομίζω πως η εμφάνιση του ακάλεστου Στέφανου «party crasher» Κασσελάκη στο μοιρολόι των τεθλιμμένων αριστερών ήταν απολύτως λογική. Πρώτον, για να δείξει ότι όλοι αυτοί είναι τόσο πουθενάδες που ένας περαστικός από τη χώρα και την πολιτική τούς κάνει γιο-γιο όποτε θέλει και, δεύτερον, επειδή και ο ίδιος ο ηγέτης της Τζάκρη ψάχνει να βρει κάποιον που να μπορεί να σταθεί στα ίσα απέναντι στον Μητσοτάκη.

Βεβαιώσεις

Το πρώτο πενθήμερο του Φεβρουαρίου η Τροχαία βεβαίωσε 470 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα στο Νομό Αττικής. Δηλαδή σε ολόκληρο τον νομό, στον οποίο ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας, βεβαίωνε 94 παραβάσεις την ημέρα. Δηλαδή τον αριθμό των παραβάσεων για υπερβολική ταχύτητα που μπορεί να διαπιστώσει ένας άνθρωπος παρατηρώντας τη λεωφόρο Συγγρού για 10’ - 15’.