απεργία (η) 1. απουσία από την εργασία, κοπάνα, «έχω κουραστεί πολύ, συνάδελφε, μήπως να κάναμε καμιά απεργία;», 2. χαμένο μεροκάματο, «αν είναι να αράξω μια μέρα σπίτι, χαλάλι η απεργία», 3. τυφλή υπακοή στα συνδικαλιστικά όργανα, «μπορεί να μη συμφωνώ με τα αιτήματα και ξέρω ότι το μόνο που θα καταφέρουμε σήμερα θα είναι να χάσουμε ένα μεροκάματο, αλλά δεν θα αφήσω κανέναν να αμφισβητήσει την απεργία μου».

Μας λένε ότι τάχα νοιάζονται

Στο πλαίσιο του τακτικού βασανισμού των πολιτών, οι δημοσιοϋπαλληλοπατέρες της ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν ακόμα μια απεργία της οποίας τα αιτήματα δεν ενδιαφέρουν ούτε τους ίδιους, αφού, είτε ικανοποιηθούν είτε όχι, την Πέμπτη οι αμειβόμενοι από το κράτος (ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν και αρκετοί εργαζόμενοι) θα επιστρέψουν κανονικά στην υπηρεσία τους και (όσοι εργάζονται) στην εργασία τους. Παρ’ όλα αυτά έχει ενδιαφέρον το ότι η απεργία γίνεται με αφορμή το δυστύχημα των Τεμπών, αλλά έχει οικονομικά αιτήματα. Δηλαδή, οι δημοσιοϋπαλληλοπατέρες χρησιμοποιούν τους νεκρούς των Τεμπών προκειμένου να ζητήσουν χρήματα, πράγμα που νομίζω ότι δεν πρέπει να ξενίζει κανέναν. Εχουν καταλάβει ότι λίγα πράγματα είναι πιο αποδοτικά από την εκμετάλλευση και την εργαλειοποίηση νεκρών. Φροντίζουν λοιπόν να ντύσουν τα οικονομικής φύσεως αιτήματά τους με το μανδύα του θρήνου για τα θύματα του δυστυχήματος προκειμένου και να βασανίσουν τους πολίτες, αλλά και να παραστήσουν ότι νοιάζονται γι αυτούς.

Υποκρισία

Εν τω μεταξύ, η συνεχής επίκληση των νεκρών των Τεμπών το μόνο που δείχνει είναι η υποκρισία όσων τους επικαλούνται. Διότι αν όλοι αυτοί στ’ αλήθεια νοιάζονται για τις ζωές που χάνονται εξαιτίας της ελλιπούς επιβολής των κανόνων και της απουσίας ελέγχου, θα νοιάζονταν και για τους 600-700 νεκρούς που θρηνούμε κάθε χρόνο ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους στην άσφαλτο.

Εκνευρισμένος και λόγω… ανικανότητας

Ακουσα τη συνέντευξη του συντρόφου Ανδρουλάκη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, στην οποία για άλλη μια φορά έδειχνε ιδιαιτέρως εκνευρισμένος και πολύ φοβάμαι ότι αυτός ο εκνευρισμός δεν πρόκειται ποτέ να τον εγκαταλείψει. Είναι ένας εκνευρισμός που πάει παρέα με την αναπόφευκτη συνειδητοποίηση της ανεπάρκειας.

Κουκούλωμα

Αλλη μια μέρα στην οποία δεν έχει ανακοινωθεί το αποτέλεσμα της ΕΔΕ για το σαμποτάζ στον σέρβερ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αλλη μια μέρα στην οποία αποδεικνύεται ότι το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων εξυπηρετεί το αυτοκουκούλωτο. Και κυρίως άλλη μια μέρα που η Πολιτεία κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι κανένα αυτοδιοίκητο δεν είναι υπεράνω του νόμου.