κουτσούμπας (ο) 1. οπαδός αυταρχικών καθεστώτων «ο Νίκος χτες μου έλεγε πόσο χρειάζεται η χώρα μια δικτατορία και μου φάνηκε περίεργο γιατί δεν τον είχα για κουτσούμπα» 2. υποστηρικτής του προέδρου της Ρωσίας «ο Δημήτρης είναι τόσο κουτσούμπας που αποκαλεί την άμυνα των Ουκρανών στη ρωσική εισβολή ιμπεριαλιστικό πόλεμο» ΣΥΝ πουτινάκι 3. αυτός που δεν εκτιμά τις γυναίκες, μισογύνης «μόνο ένας κουτσούμπας μπορεί να υποστηρίξει ότι όταν οι γυναίκες δεν έχουν χρήματα να αποκτήσουν κάτι που θέλουν, εκδίδονται»

Ασυλία λόγω… ιδεολογίας

Δεν θα δείτε κανέναν «ευαίσθητο» «προοδευτικό» να ξεσηκώνεται εναντίον του συντρόφου Κουτσούμπα που, μιλώντας στη Βουλή και προκειμένου να περιγράψει το πόσο επικίνδυνα είναι τα πανεπιστήμια που δεν είναι κρατικά, είπε «οι Σκανδιναβοί έχουν πάρα πολύ πικρή πείρα από την επιβολή διδάκτρων που οδηγούν ακόμα και σ’ αυτήν τη σαπίλα... νέες κοπέλες, φοιτήτριες, να οδηγούνται να αναζητούν sugar daddies για να χορηγήσουν τις σπουδές τους με γνωστά ανταλλάγματα φυσικά, τα ξέρετε». Παρότι το να ισχυρίζεται κανείς ότι οι γυναίκες που δεν έχουν να πληρώσουν κάτι που θέλουν, αναπόφευκτα θα οδηγηθούν στην πορνεία (δηλαδή να ισχυρίζεται ότι «όλες οι γυναίκες είναι π...») είναι ο ορισμός του σεξισμού και του μισογυνισμού, αλλά ένας αριστερός μπορεί να είναι όσο σεξιστής και μισογύνης θέλει. Από την άλλη, ο σύντροφος Κουτσούμπας δεν είναι ένας απλός αριστερός. Είναι κομμουνιστής. Οπότε δεν αποκλείεται η αναφορά του στην αναπόφευκτη εκπόρνευση να ήταν η εξωτερίκευση της φαντασίωσής του για έναν κομμουνιστικό κόσμο.

Ασφαλής

Από χθες ακούω ενστάσεις επειδή τάχα οι σύντροφοι της «δημοκρατικής» παρατάξεως δεν συγκινήθηκαν από την πυραυλική επίθεση εξαιτίας της οποίας κινδύνεψε ο ηγέτης της χώρας τους και ομολογώ ότι δεν τις καταλαβαίνω. Ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν κινδύνευσε από καμία επίθεση.

Κάτι τέτοια με κάνουν και γελάω

Αναγκαστικά, λόγω δουλειάς, ακούω τη δημόσια «συζήτηση» για το νομοσχέδιο για την κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αυτό που με κάνει πάντα να γελάω είναι το να ακούω να αναρωτιούνται αν θα (και να έχουν απαίτηση να) έρθουν το Γιέιλ και η Οξφόρδη οι κάτοικοι μιας χώρας της οποίας πρύτανης καμαρώνει επειδή το πανεπιστήμιό του μπήκε στα 1.000 καλύτερα του κόσμου.

Ανακρίβειες

Διάβασα τον τίτλο «Υπέρ του νομοσχεδίου για το τραγούδι 150 καλλιτέχνες» και νομίζω ότι είναι ένα κλασικό παράδειγμα δημοσιογραφικής ανακρίβειας. Βλέπετε, αν κάποιος ήθελε να περιγράψει με ακρίβεια την κατάσταση θα έπρεπε να γράψει «150 καλλιτέχνες είναι υπέρ της κρατικής επιβολής της ακρόασης των τραγουδιών τους».